In ultimele zile am gatit doar retete vechi, care ne fac mare placere si a trebuit si sa gatesc mancaruri moi pentru ca s-a pierdut o maseluta si a trebuit un pic mai multa grija.
In prima imagine, vedeti un mic dejun cu paine in ou, telemea, legume si lapte cu cacao.
Apoi o supa traditionala de cartofi cu putina afumatura. O gatesc dupa reteta aceasta, cu mici variatiuni, in functie de ce am in casa.
Seara am avut friptura cu piure de cartofi si salata in una din seri, iar in alta seara am facut langa friptura mamaliguta cu branza si smantana si muraturi.
Azi am facut la pranz una din supele crema preferate ale familiei: supa crema de rosii.
Reteta ar fi aceasta, cu variatiuni in functie de ingrediente. Azi am pus ceapa, ardei, morcovi, telina, cartofi si conserva aceasta de rosii. Sunt foarte aromate si am luat mai multe cand le-am prins la oferta. Am servit supa cu parmezan si paine cu maia prajita.
In ultimele zile m-am relaxat cu putina literatura Young Adult si am inceput seria Sange si cenusa de Jennifer Armentrout. Azi am inceput al treilea volum, A Kingdom of Flesh and Fire, tradus la noi ca Regatul focului si al dorintei. Eu le citesc in engleza, nu stiu cum suna traduse in romana. In rest, nici nu sunt convinsa daca sa le recomand. Poate daca va place genul fantasy, desi am citit altele mai bune si mi se pare ca prea se lungesc volumele (fiecare volum are in jur de 600 de pagini si unele sunt prea repetitive). Dar pentru zile ploioase de iarna, petrecute in casa, cand nu ai chef de lecturi prea intense, sunt numai bune.
Pe maine! 😉
Despre ce am scris pe blog in anii trecuti, la aceasi data:
2019 – Idei de jucarii care incurajeaza joaca independenta
2017 – Coltul pentru teme: in living sau in camera copilului?
2015 – Gustare cu banane
Briose cu bacon si branza
2014 – Chec cu afine si merisoare
2013 – Prajitura cu morcovi si nuca de cocos