5 obiceiuri pentru o mai buna calitate a aerului in casa
Sunt multe momente in care suntem nevoiti sa stam in case cu ferestrele inchise. De obicei, acest lucru se intampla atat in lunile reci de iarna, cat si in zilele caniculare de vara. Din pacate, la acestea se adauga si motive ce tin de calitatea aerului de afara. Pot aparea situatii in care aerul de afara este foarte poluat si atunci este mai sigur sa stam cu ferestrele inchise.
Desigur, ideal este sa putem aerisi cat mai mult si sa ne bucuram de un aer cat mai curat. Dar pentru momentele in care acest lucru nu este posibil, din diferite motive, este bine sa putem sa ne bucuram de un aer cat mai curat in casa. 

5 obiceiuri pentru o mai buna calitate a aerului in casa

  1. Spala filtrele aerului conditionat
    Cand temperaturile devin toride, este indicat sa inchidem geamurile si sa le acoperim pe cat posibil cu draperii groase.
    Geamurile sunt cea mai mare sursa de incalzire a locuintelor in zilele de vara. Le putem deschide seara, peste noapte si dis de dimineata, dar cand vremea incepe sa se incalzeasca, este mai bine sa le inchidem si sa le acoperim.
    Pe parcursul zilei putem sa ne racorim cu aerul conditionat. Dar trebuie sa fim foarte atenti la filtrele aerului conditionat si sa le spalam cat mai des. Va recomand sa folositi un detergent care si degreseaza, mai ales daca aerul conditionat acopera un spatiu deschis in care e integrata si bucataria. 
  2. Fii atent la umiditatea din aer
    Caldura si umiditatea creaza mediul ideal pentru dezvoltarea unor multime de medii periculoase pentru sanatatea noastre. E suficient sa mentionez aici mucegaiul, dar lista este mult mai lunga si neplacuta. Umiditatea din casa voastra depinde de mai multi factori, dar poate fi controlata cu ajutorul dezumidificatoarelor. Puteti alege un dezumidificator electric alecoair si sa il folositi pe parcursul intregului an, ori de cate ori umezeala devine prea ridicata in interior. 
  3. Curata aerul cu ajutorul uleiurilor esentiale
    Uleiurile esentiale pot ajuta la curatarea si purificarea aerului. Aceasta este una din solutiile mele preferate, pentru ca ador sa am casa parfumata cu uleiuri esentiale. Pentru curatarea aerului folosesc un difuzor aromaterapie si uleiuri esentiale de tea tree, lamaie, portocala sau pin. Acestea sunt preferatele mele, dar iti recomand sa le folosesti pe cele care iti plac si care iti dau o senzatie de bine. 
  4. Plante care purifica aerul
    NASA a realizat un celebru studiu despre plantele de apartament capabile sa purifice aerul. Pe langa faptul ca produc oxigen, aceste plante au capacitatea de a absorbi poluanti volatili prezenti in casele noastre. Cateva plante pe care le puteti creste si voi in casa: iedera (Hedera helix), pothos (Epipremmum aureum), limba soacrei sau aloe vera. 
  5. Mentine curatenia
    Aspira, sterge pe jos, sterge praful, spala perdelele, draperiile, lenjeria de pat. Incearca sa mentii o casa cat mai curata, fara zone in care risca sa se dezvolte mucegaiul.