SPALA-TE PE DINTI DE MINIM 2 ORI PE ZI. CORECT!

Cand te speli pe dinti, nu te grabi. Asigura-te ca te-ai spalat bine si cu atentie pentru cateva minute.
Sfat! In comert exista mici clepsidre care iti indica timpul potrivit pentru periaj.
Tine periuta inclinata la 45 de grade si aproape pe gingie, astfel incat perii sa atinga dintele si gingia.
Nu apasa! Un periaj corect trebuie sa fie usor, dar de lunga durata, chiar daca deseori tendinta noastra este de a apasa cat mai tare in timpul periajului.

 

FOLOSESTE O PERIUTA BUNA DE DINTI

Preferabil ar fi sa folosesti o periuta de dinti electrica precum acestea, pentru ca tehnologia avanseaza foarte mult si marii producatori aduc mereu pe piata produse noi si inovative. O periuta electrica curata mai bine intre dinti si elimina depunerile de 300% (!!!) mai bine decat periajul manual. Au diferite capete si numeroase functii, toate menite sa iti asigure o igiena bucala completa.

Indiferent de tipul de periuta ales, trebuie sa fii atent si sa schimbi la intervalul corect periuta.

 

CLATESTE GURA CU APA DE GURA SAU ULEI

Metoda mea preferata de intretinere a danturii este oil pulling, clatirea prelungita a gurii cu ulei (de masline, cocos, susan). Daca nu poti cu ulei, poti apela la apele de gura din comert.
Oil pulling se face mai ales dimineata, imediat dupa trezire, avand rolul de a dezintoxica intreg organismul. Ia o cantitate mai mica de ulei la inceput (si poti incepe cu un ulei aromat, ca ce de cocos) si plimba-l in gura cat de mult poti. La inceput este posibil sa rezisti doar cateva minute si acelea chinuite. Dar in timp poti ajunge lejer la 20-30 de minute – ocupandu-te in acest timp de rutina obisnuita de dimineata.
Uleiul nu doar curata in profunzime dintii, dar ii si inveleste intr-o pelicula protectoare.

EVITA PRODUSELE BOGATE IN ZAHAR

Mai ales cand nu poti sa te speli imediat dupa aceea pe dinti.
De asemenea, ai grija cand consumi cafea sau ceai, ambele ducand la patarea dintilor.

MERGI LA DENTIST

Cauta un dentist bland si cu care rezonezi. Este important sa te simti in siguranta si sa nu cauti motive sa amani vizita.
Eu am avut parte de dentisti-macelari si am dezvoltat o fobie de scaunul dentistului. Dupa a doua sarcina a fost absolut necesar sa ma duc la un consult si am apelat la o mama cunoscuta online. Nu doar ca mi-a rezolvat caria, dar a inteles programul meu cu bebe mic si ca exista riscul sa ma ridic din scaun oricand. Dar cel mai important, datorita ei, am scapat de spaima de a merge la dentist. (Multumesc, Monica! 🙂 )


dinti sanatosi