5 idei pentru a valorifica un borcan gol de dulceata
Ai terminat un borcan de dulceata si desi l-ai curatat cat ai putut de bine, tot a mai ramas putin pe margini. Nu e nevoie sa il arunci, ci poti sa il transformi in ceva delicios pana la ultima picatura.
Iata cateva idei simple pentru a valorifica fiecare farama de dulceata delicioasa. 

  1. Dressing de salata
    Pune in borcan ulei (de masline) si otet. In functie de cantitatea de dressing pe care vrei sa o faci, poti ajusta cantitatea folosita, dar e bine sa pastrezi proportia de 3 parti de ulei si 1 parte de otet. Potriveste la gust cu putina sare si piper. Inchide capacul borcanului de dulceata si scutura bine. Iar acum poti turna pe salata!
    Poti adauga si alte ingrediente, in functie de preferinte si ce ai la indemana: mustar, verdeturi, citrice etc. 
  2. Marinada pentru friptura
    Ador combinatia de dulce si sarat, de aceea deseori combin friptura cu ceva dulce. Din copilarie, serveam friptura cu mere coapte sau compot de visine. Iar dulceata pe friptura ii da o aroma usor dulce, fructata si o crusta caramelizata. 
  3. Un ceai mai aromat
    Foloseste borcanul pentru a-ti pregati un ceai cu un plus de aroma de fructe! Pregateste ceaiul tau preferat in borcanul in care a ramas putinaa dulceata, amesteca bine si apoi toarna totul in cana. 
  4. Sos pentru carnea de gratar
    Adauga in borcanul aproape gol de dulceata ketchup si putin otet. Amesteca bine si foloseste-l pentru un sos fructat la carnea de gratar. 
  5. Milkshake
    Sau poti adauga putin lapte cald, amesteca bine si ai o bautura dulce si aromata pentru micul dejun! Poti adauga scortisoara sau banane, daca vrei un plus de arome si de consistenta.