De foarte multe ori am fost intrebata in ultimii ani ce iaurt aleg sa cumpar pentru copii. Si invariabil, raspunsul meu a fost acelasi: Cedra de la Napolact.
De aceea, cand cei de la Napolact mi-au propus sa pregatesc ceva cu iaurtul lor, am fost foarte bucuroasa. Si stiti de ce? Pentru ca in sfarsit, de data aceasta cand il recomand, stiu ca va citi si cineva de acolo, de la ei, cineva responsabil de produsul acesta si pot sa ii multumesc!
Revenind, am ales sa pregatesc si de aceasta data ceva simplu de facut si rapid, cum folosesc de obicei iaurtul. Avantajul iaurtului Cedra e ca este gras si mai putin acru, deci copiii mi l-au acceptat usor. Dar, pe langa iaurtul propriu-zis, imi place sa fac gustari dulci, pe baza de iaurt, pentru a ascunde anumite ingrediente pe care altfel nu le-ar manca.
De exemplu, dupa cum veti vedea mai jos, pot ascunde smochine sau curmale uscate, diverse seminte sau ierburi aromatice proaspete.
In plus, prezentarea colorata ii atrage foarte mult. Ma atrage si pe mine si uite asa, ma motivez si eu sa mananc dimineata si sa mananc si ceva sanatos (nu doar cafea).
Pregatind aceste retete, ma gandeam cat de simplu e de fapt sa facem alegeri sanatoase! Chiar nu e complicat. Cel mai important e ca la cumparaturi sa puneti in cos produse bune, proaspete si acasa schimbarea va veni de la sine. Desigur, e nevoie de un mic efort, dar dupa ce veti incerca de 1-2 ori, va garantez ca va veni de la sine.
Si astfel, la micul dejun puteti scapa complet de zahar, la desert puteti sa aveti fructe proaspete si chiar si inghetata poate fi cu zero zahar si plina de ingrediente sanatoase. Si, astfel, puteti servi chiar si la micul dejun inghetata! 🙂
Dar haideti sa va explic fiecare combinatie in parte.
1. Iaurt cu ciocolata, capsuni si banane
Ingrediente
1 iaurt mic Cedra
1 banana
2 curmale (sau smochine)
putina cacao, scortisoara sau carob (eu am pus cam o lingurita combinata de cacao si scortisoara)
putina ciocolata neagra (doar de decor)
1 capsuna
Dati in blender iaurtul, banana, curmalele, cacaoa (sau carobul). Cand aveti o pasta omogena, turnati intr-un bol, decorati cu cateva feliute de banane, capsuna taiata felii si razaliti deasupra foarte putina ciocolata.
*daca doriti sa faceti inghetata cu aceasta reteta, e suficient sa folositi bananele congelate (intr-o punga, congelati banane curatate de coaja pentru astfel de ocazii si le adaugati in blender cu restul ingredientelor)
2. Iaurt cu afine, cocos, capsuni si menta
Ingrediente
1 iaurt mic Cedra
1 banana
un pumn de afine
1 lingurita de ulei de cocos
1 capsuna
1/2 lingurita seminte de chia
cateva frunzulite de menta
Dati in blender iaurtul, banana, afinele si uleiul de cocos.
Cand s-a facut pasta, turnati compozitia intr-un bol si decorati cu feliute de capsuni, seminte de chia si frunzulite de menta.
*daca doriti inghetata, faceti tot cu banane congelate (cum am explicat si mai sus)
** daca serviti gustarea unui mic mofturos, adaugati in blender si menta si semintele de chia si decorati doar cu capsunile
3. Iaurt simplu cu nuca si miere
Ingrediente
1 iaurt mic Cedra
un pumn de nuca
2 lingurite de miere
cateva bobite de afine
optional, puteti adauga in iaurt si putina vanilie
Mi-am dat seama acum ca a fost prima oara cand am cumparat Cedra in ambalaj mic. Eu mereu cumpar galeata de 850 de gr, sa ma asigur ca imi ajunge cateva zile. Si va sfatuiesc si pe voi sa faceti la fel! 🙂
Sper ca v-au inspirat combinatiile pregatite in acest articol si sa va aduca un plus de culoare si sanatate in meniul zilnic.
Am pregatit aceste gustari delicioase cu iaurt la provocarea prietenei mele Teo, pe care sigur o stiti de pe Teo’s Kitchen, si pentru ca vrem sa vedem cat mai multe retete cu acest iaurt delicios, trimit si eu provocarea mai departe catre o doamna speciala si draga mie, talentata Laura Laurentiu.