0
0 In Recenzii

3 autori de citit pana termina G.R.R. Martin Urzeala tronurilor

3 autori de citit pana termina G.R.R. Martin Urzeala tronurilor

 

Daca si voi ati citit cu nesat Urzeala Tronurilor si acum asteptati cu nerabdare sa se faca anuntul publicarii urmatorului volum, pot spune ca va inteleg perfect. Serialul, desi reusit, nu poate tine locul atmosferei din carte sau a complexitatii povestii, si cei care au citit volumele stiu prea bine despre ce vorbesc.
Asa ca, in aceasta perioada de asteptare, va propun cateva lecturi din aceasi categorie care sa faca sa treaca timpul mai repede.

 

Una dintre putinele autoare de fantasy epic, Robin Hobb (gasesti cartile autorului aici) a publicat Trilogia Farseer incepand cu anul 1995. Povestea este complexa si captivanta, plina de intrigi politice si caracterizari excelente. Fritz, fiul bastard al unui print, se pregateste sa devina asasin, fiind crescut intr-un castel in care toata lumea vrea sa pacaleasca pe toata lumea. Cele trei romane care ii spun povestea se incadreaza perfect in categora fantasy medieval si vor fi un deliciu pentru cei care s-au indragostit de gen dupa Urzeala tronurilor.

Un autor foarte prolific, Brandon Sanderson (gaseste cartile autorului aici) are mai multe carti publicate si in limba romana. Fata de alte povesti fantasy, lumile lui Sanderson au mereu cate ceva unic, un detaliu care le scoate in evidenta, o idee ingenioasa. Calea Regilor este o serie foarte impresionanta (atat ca dimensiuni cat si din punctul de vedere al continutului) tradusa de Ana Veronica Mircea la editura Paladin. Dintre particularitatile volumelor deja publicate merita mentionate: personajele numeroase si variate, mitologia proprie acestei povesti, expunerea ei prin mai multe puncte de vedere si flashbackuri. Singurul dezavantaj ar fi ca seria nu este inca incheiata, autorul avand inca de scris la ea. Dar, deja ne-am obisnuit cu asta de la Martin.

Si daca v-ati cam atasat de stilul acesta de povesti, ei bine, iata inca un autor care a tot scris. Seria Roata Timpului de Robert Jordan (gasiti cartile aici) isi face loc printre celelalte carti din genul fantasy epic cu 14 volume, dintre care 7 sunt traduse si in limba romana. Un amanunt interesant este si faptul ca autorul acestei serii a murit cam pe la mijlocul ei, lasand-o spre continuare lui Brandon Sanderson (despre care am vorbit mai sus). Cu elemente multiple din mitologiile europeana si asiatica, Roata Timpului este o serie impresionanta care expune o lume imaginara complexa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply