10 idei rapide pentru cina – partea a 2-a
A venit timpul sa strang la un loc alte zece idei rapide pentru cina. Aceste retete se pregatesc foarte repede si relativ usor, dar va si ajuta sa aveti in fiecare farfurie mai multe tipuri de alimente si sa mancati mai diversificat si mai colorat.

Citeste si: 10 idei rapide pentru cina – prima parte

Va arat mai jos o parte din ultimele cine pregatite de mine in seri aglomerate. Toate se pregatesc usor si de cele mai multe ori se pot gati in cantitati care sa asigure cina familiei noastre de 4 persoane, dar si pranzul la pachetel pentru a doua zi. Deci ma ocup deodata de doua lucruri importante: cina in familie si un pachetel consistent pentru a doua zi (deci economii serioase la mancare).

Retele de mai jos sunt prezentate intr-o ordine aleatorie si sper sa va inspire!

10 idei rapide pentru cina – partea a 2-a

1.Aripioare in sos BBQ 

Puneti aripioarele la cuptor, condimentate cu sare, piper, boia si usturoi. 
Cand s-au copt, pregatiti un sos din 2 linguri de unt moale, 5 linguri de ketchup, 3 linguri de sos BBQ si o lingurita de miere. 
Amestecati aripioarele fierbinti si mai lasati asa 3-5 minute inainte de a le servi. 
Noi le-am servit cu orez cu legume si ciuperci.

2. Cartofi si broccoli copti la cuptor, naut condimentat, ardei copt si avocado

Cartofii si broccoli se pun intr-o tava, se stropesc cu putin ulei de masline si se condimenteaza simplu. Se lasa la copt, ocazional se mai amesteca.
Pentru naut folositi naut la conserva (ca acesta) pe care il scurgeti si il puneti intr-o tigaie cu putin ulei, sare, piper, boia si pudra de usturoi. Tineti-l pe foc pana obtineti textura dorita.
Adaugati in farfurie la final ardei copt si avocado proaspat.

3. Creveti cu praz si taitei chow-mein

Puneti in tigaie o bucata generoasa de unt (cam 100-150 de gr) si cand s-a topit adaugati 1 praz mic taiat inele subtiri, 4 catei de usturoi zdrobiti, cateva fasii de ardei si crevetii. Condimentati doar cu sare si piper.
Cat timp se gatesc crevetii, puneti apa clocotita peste taitei.
La final amestecati si serviti imediat.

4. Friptura de porc cu unt si usturoi

Carnea de porc se condimenteaza si, preferabil se lasa la rece cateva ore, dar nu e obligatoriu. Carnea se soteaza apoi si cand s-a rumenit putin pe ambele parti, se scoate intr-o farfurie. Dupa ce scoateti carnea din tigaie, adaugati in aceasi tigaie o lingura mare de unt, putin zahar brut si 3 catei de usturoi. In sosul rezultat puneti inapoi carnea si lasati 20-30 de minute la cuptor.
Puteti servi cu salata de cartofi si morcovi, fierti pe abur si aromati cu marar.

5. Mamaliga cu legume coapte

Una din cele mai simple si rapide solutii la noi in casa!
Intr-o tigaie incapatoare, puneti pe un singur rand legume (proaspete sau congelate). Eu pun de obicei: ceapa rosie, usturoi, praz, morcovi, pastarnac, telina, ardei, broccoli, conopida, varza de Bruxelles. Stropiti legumele cu putin ulei de masline, sare, piper si bagati la cuptor. Intre timp puneti la fiert mamaliga si la final se pot servi si cu un sos bun cu usturoi sau un sos picant.

6. Piept de pui in crusta crocanta de fulgi de porumb si parmezan, pireu de cartofi si varza de Bruxelles caramelizata

Pare complicat, dar nu e deloc! Doar ca aici e nevoie de putin multitasking 🙂
Incepeti prin a pune la fiert cartofii pentru pireu.
Taiati carnea si condimentati-o cu sare, piper, pudra de usturoi si ulei. Maruntiti doua maini de fulgi de porumb si razaliti putin parmezan. Treceti carnea prin acest amestec si asezati-o in o tava. Dati-o la cuptor la foc mare.
Puneti varza de Bruxelles intr-o tigaie si condimentati-o cu sare, piper si o lingura de zahar brun. Lasati-o sa se gateasca, amestecand ocazional.
Verificati carnea si intoarceti-o cand se rumeneste.
Faceti pireul.
Intre timp ar trebui sa fie gata si carnea si varza de Bruxelles si tot ce trebuie sa faceti e sa le puneti toate pe masa! 🙂

7. Friptura de porc cu varza „prajita”si pireu de cartofi cu telina


Aceasta varianta necesita mai mult timp de stat la cuptor, dar se pregateste in sine foarte rapid. Mai aveti si varianta de a lasa carnea in slow cooker si seara doar sa pregatiti restul.
Carnea de porc o puteti condimenta cu condimentul preferat sau dupa gusturi. Eu o condimentez de obicei cu sare, piper, boia si usturoi. Si o gatesc in cuptor, in cas de yena cu capac.
Pentru pireul acesta, fierb 2 parti de cartofi si 1 parte de telina si pregatesc ca un pireu obisnuit.
Varza „prajita”este o reteta pe care am inceput sa o fac de curand. Nu e varza scazuta traditionala, ci varza ramane usor crocanta. Intr-o tigaie rumenesc putin bacon si ardei si apoi adaug varza taiata. O gatesc fix cat sa se inmoaie, dar nu sa scada de tot. Este delicioasa asa!

8. Piept de pui cu spaghete cu legume

Pieptul de pui se condimenteaza si se gateste la tigaie sau multicooker (eu prefer a doua varianta).
Cat timp se gateste carnea, se pun la fiert pastele si intr-o tigaie se soteaza ardei taiati fasii, morcovi si telina taiata julienne si cateva buchetele de morcovi.
Spaghetele se stropesc cu ulei de masline si apoi se amesteca cu legumele. Se servete langa pieptul de pui.

9. Pulpe de pui cu fasole, spanac si usturoi

Pulpele de pui se condimenteaza cu sare, piper, boia si usturoi. Se prajesc rapid in tigaie, pana formeaza o crusta crocanta.
Se goleste o conserva de fasole boabe (Cannellini) intr-o tava. Se pune peste puiul din tigaie, se mai zdrobeste niste usturoi peste si se pune la cuptor.
Cand carnea e gatita, se scoate tava si se presara cu cateva maini de frunze de spanac si se da inapoi la cuptor 3-5 minute.
Se scoate si se serveste imediat!
Atentie: miroase DIVIN! 🙂

10. Spaghete vegetariene cu legume si mozzarella

Aceasta reteta este varianta noastra preferata pentru seri vegetariene si o solutie ca si cel mic sa manance legume (fara sa stie!).
Intr-o tigaie caliti o ceapa, putin usturoi, adaugati cateva fasii de ardei si cateva feliute de morcovi. Adaugati apoi si 2-3 dovlecei taiati fasii si ii lasati sa scada si sa se gateasca.
La final amestecati cu pastele, presarati pratrunjel proaspat si puneti peste feliute de mozzarella.

Sper ca v-au placut ideile mele si va vor fi utile in serile aglomerate!