IMG_9572

Continui mica mea provocare de a gati cat mai multe retete din cartea de bucate scrisa de Radu Anton Roman cu o reteta de mei.

Imi pare nespus de rau – dar foarte rau! – ca am pierdut obiceiul de a consuma mei. Este atat de sanatos si de gustos! Si vina ne apartine doar noua pentru ca….nu stim sa il gatim!
Si pe acest blog exista o singura reteta de pasta de mei si aceea foarte veche. Drept sa va spun, pana de curand nici nu mai aveam mei in casa.

Initial l-am luat pentru Natalia. Iar ea il adora!!!
Si va recomand cu caldura sa inlocuiti cerealele pentru bebelusi din comert cu altele precum meiul. Sunt infinit mai sanatoase si mai „curate”.

Dar sa revenim la reteta noastra. Dupa cum va spuneam, meiul a revenit in bucataria mea si daca pentru Natalia il gatesc cu usurinta, pentru noi nu prea aveam idei. Si atunci am gasit si reteta lui Radu Anton Roman si cand am vazut cat e de simpla a fost musai sa o pun in aplicare.

Iata ingredientele, cum sunt date de autor

1 ceasca de mei (gasiti mei aici)
1 litru supa de legume
1 pumn de salvie (eu am folosit cam 2 lingurite salvie uscata)
1 ceapa
1 lingura ulei
1 lingurita chimen
3 linguri smantana (acum in post o puteti sari, merge perfect si fara!)
sare, piper, boia

Se pune la fiert meiul in supa si inca o ceasca de apa – eu am facut supa intr-un vas de 1.8. Luati aminte ca meiul se va umfla.

Se caleste putin ceapa. Un pas optional as spune eu, mai ales daca vreti sa dati din supa si copilului.
Se adauga la supa ceapa, salvia, chimenul, sarea, piperul si boiaua.

Cam intr-o jumatate de ora, cand a fiert meiul, se ia de pe foc, se drege cu smantana si se presara patrunjelul.

IMG_9578

Cum spune si Radu Anton Roman – este o „fiertura deasa si arhaica”, rapid de preparat, gustoasa si satioasa. De e si pacat sa nu cumparati si voi mei! 🙂