Imi amintesc cu nostalgie si mare drag de un detaliu legat de primele mele zile de scoala.

Era in 1990, la scurt timp dupa revolutie si tocmai ma intorsesem dintr-o vizita in Germania. Traindu-mi primii ani de viata in saracia cenusie comunista, vazusem si gustasem acolo lucruri la care nici nu indraznisem sa visez. Acolo vazusem pentru prima data, printre multe altele, si ghiozdane Herlitz si m-am intors acasa cu unul imens, patratos si foarte roz.

Il iubeam cu pasiune, recunosc. E una din cele mai vii amintiri din acele zile si probabil cea mai frumoasa.
Scoala nu a fost tocmai un mediu bland cu mine, dar tot am iubit cartile si mirosul de cerneala, penita stiloului meu Pelikan, caietele ordonate si uriasul meu ghiozdan roz. Scriam atat de frumos incat, in primii ani de scoala, caietul meu era pus la expozitie pe holul scolii.
Din pacate, metodele pedagogice indoielnice s-au rasfrant direct asupra scrisului meu. Din un soi de revolta, indragostita de stiloul meu Pelikan verde, spart in faramite la scoala, l-am lipt cu un leocoplast aspru si am continuat sa scriu cu el. Scrisul mi s-a aplecat puternic spre stanga si a devenit o insiruire aproape ilizibila de bucle.
Ma razbunasem. Pe mine. Caietele mele au fost de acum doar exemplu negativ.
Si totusi, pasiunea pentru scris a ramas. Scartaitul penitei pe hartie, urma luminoasa de cerneala si acel moment scurt in care vezi cerneala uscandu-se definitiv in foaie.
Iubesc obiectele de papetarie! 🙂 Le colectionez uneori fara noima, agende si agrafe de birou, post-it-uri colorate si cleme. Imi place sa imi tin listele pe hartie, chiar daca tehnologia imi ofera atatea aplicatii utile. Dar nimic nu mi se pare ca se compara cu scrisul pe hartie, niciodata nu imi e mintea mai clara si mai concentrata decat atunci cand tin in mana un creion si am in fata o foaie goala. Cate posibilitati! Cate idei, cate planuri!
Marturisesc ca abia astept sa inceapa Natalia scoala si sa ii cumpar toate cele necesare. M-am uitat peste oferta actuala de ghiozdane si penare si sincer aproape ca imi vine sa ma duc eu iar la scoala, doar sa le folosesc! Desigur, spre bucuria mea, oferta e suficient de variata sa gasesc accesorii si pentru mine. Asa cum puteti vedea in imaginea de mai jos:

papetarie

Chiar daca inca nu ii voi cumpara un ghiozdan de scoala (are deja un ghiozdanel mic in care isi duce pachetelul la gradinita), incep deja sa achizitionez accesorii scolare pentru Natalia, sa se familiarizeze cu ele. Am vazut ca au aparut stilouri ergonomice (!!) care sa ii invete sa tina corect intre degete un stilou si probabil sa nu ii lase sa isi deformeze scrisul. De fapt, cred ca mai intai imi voi cumpara eu unul, sa vad daca mai pot aduce inapoi caligrafia mea frumoasa de scolar.

 

Later edit: majoritatea produselor din imagine sunt de aici

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Copii

Concurs – Carti de Craciun – pachet pentru copii de 6-7 ani

Ma bucur foarte mult sa gazduiesc o serie de trei concursuri cu pachete de carti pentru diferite grupe de varsta, oferite de Adina de la miculcititor.ro   Copiii mei adora cartile de la aceasta editura, Citește mai mult…

Copii

Rutina de dupa scoala

Momentele de tranzitie se dovedesc adeseori sa fie cele mai dificile ale zilei. Cele mai mari tranzitii ale zilei sunt: cea de dimineata – plecarea la grădinița/scoala, cea de dupa-amiaza – sosirea de la gradinita/scoala Citește mai mult…

Copii

Lista necesar pentru „scoala de acasa”

Nu imi vine sa cred ca din aceasta toamna am copil scolar! Da, e clasa pregatitoare, e lejer, dar tot se simte ca nu mai e gradinita. Are orar, are diverse ore in fiecare zi, Citește mai mult…