0
19 In Uncategorized

Tort cu mascarpone



Tot un soi de cheesecake, dar parca reteta asta le intrece detasat pe celelalte. Crema de mascarpone este atat de pufoasa si de aromata incat nu te mai saturi. Si frisca bogata de deasupra este un adevarat pacat ;))

Aveti nevoie de



150 g biscuiti zdrobiti
50 g de unt caldut
150 g zahar pudra
400 g Mascarpone de la Lactitalia
2-3 linguri de zahar pudra
esenta de vanilie
3 oua
3 linguri de faina
smantana pentru frisca de la Lactitalia (pentru decor)


1. Amesteca biscuitii zdrobiti cu untul si cu zaharul. Amestecaul omogenizat il batatoresti intr-o forma rotunda de tort. Dai la cuptor pentru 10 minute.

2. Amesteca bine cu mixerul mascarpone cu zaharul, esenta de vanilie, ouale si faina.

Amestecul astfel obtinut il asezi peste blatul de biscuiti si dai la cuptor pentru aproximativ o ora sau pana se rumeneste tortul.


3. Bati bine frisca si decorezi tortuletul. Eu nu sunt un mare maestru al decoratiilor din simplul motiv ca nu am rabdare :))



You Might Also Like

19 Comments

  • Reply
    Daniela
    31/03/2010 at 19:13

    Bunatate curata tot ce e cu mascarpone. Salvez reteta si poate o fac pentru sarbatorile pascale. Pupici si multumesc de reteta.

  • Reply
    Antzu'
    31/03/2010 at 19:47

    nu esti singura..sunt varza la ornat inca tu esti maestra pe langa mine:))..super tortul..l-am trecut pe lista de facut

  • Reply
    Irina
    31/03/2010 at 20:45

    Pare pufoasa si usoara ca un fulg!

  • Reply
    ama
    01/04/2010 at 08:24

    @Daniela – cu mare drag 😉 este un deliciu! 😉

    @ Antzu – m-am straduit si eu :)) dar daca ar fi dupa mine nu as decora nimic. de fapt se vede la mine: mancarea este in stare bruta :))

    @Irina – este! ii dau un pic de consistenta acel blat de biscuiti, dar crema este divina 😉

  • Reply
    Mihaela
    01/04/2010 at 12:48

    Draga Ama, arata senzational! Felicitari!

  • Reply
    ama
    02/04/2010 at 06:26

    @Mihaela – iti multumesc mult 🙂

  • Reply
    sofie
    03/04/2010 at 01:11

    Ama, cite oua pui? ca nu scrie in reteta:) … si e de doua ori zahar pudra, o data sub forma de grame si o data sub forma de linguri … care-l amesteci cu biscuitii si care cu mascarpone?
    sorry, dar eu am doua miini stingi in bucatarie si imi trebuie retete dummy proof lol … mersi mult.
    Sarbatori fericite!

  • Reply
    ama
    03/04/2010 at 04:46

    @Sofie – of, of ce zapacita sunt! 🙂 multumesc ca mi-ai atras atentia! 😀

    150 gr de zahar pudra se amesteca in blatul de biscuiti, iar cele 2-3 linguri se amesteca cu mascarpone.

    si e nevoie de 3 oua 😉 le-am pozat, dar am uitat sa spun de ele :))

  • Reply
    Anonim
    09/04/2010 at 11:56

    Buna! Foarte frumos. De unde ai suportul pentru oua? Multumesc

  • Reply
    ama
    10/04/2010 at 14:46

    @Anonim – suportul l-am primit cadou de la verisoara mea. din cate am inteles ar fi de la sara blu din mall 😉

  • Reply
    Ligia
    23/05/2010 at 03:45

    Un tort foarte aratos si apetisant!

  • Reply
    ama
    23/05/2010 at 07:26

    Multumesc mult Ligia 🙂

  • Reply
    Anonim
    07/02/2011 at 12:51

    Buna Ama, de cand am vazut reteta asta am a in zis ca trebuie sa o incerc. Am si cateva intrebari pt ca am incercat reteta si nu mi-a iesit ca in poza ta 🙂 adica crema de mascarpone arata tot ca o crema nu a crescut sa arate ca in poza:(. Cand ai bagat tortul la cuptor la ce temperatura ai setat cuptorul ? Nu stiu unde si ce am gresit..

  • Reply
    ama
    08/02/2011 at 10:06

    Imi pare rau ca nu a crescut crema 🙁
    Prajitura am bagat-o la cuptrul gata incalzit, totusi nu cred ca aici e neaparat problema ci mai degraba la consistenta dinainte de coacere. Poate nu ai batut destul de bine crema – mai exact ouale?

  • Reply
    Ana
    14/10/2012 at 07:11

    si eu am facut reteta, dar fara sa citesc comentariile.. zaharul s-a dus in crema, biscuitii fara zahar.. oua nebatute spuma.. esenta lamaie si coaja lamaie am pus, a iesit altceva, bun, dar e dupa reteta asta. :))) multumim pentru toate retetele si toata straduinta pe care o faci pt noi !!!

  • Reply
    Lacramioara
    14/11/2012 at 16:48

    Arata minunat. Din toate retetele vazute pe Internet am ales sa o fac pe aceasta. Doar ca as mai avea nevoie de 2 lamuriri: pentru cate persoane rezulta tortul si de ce iese asa inchisa la culoare partea de jos, cu biscuiti?

  • Reply
    ama
    21/11/2012 at 07:41

    Lacramioara niciodata nu am fost buna la astfel de aprecieri. Banuiesc ca pentru 6 persoane.

    Biscuitii sunt mai inchisi pentru ca sunt umeziti de unt.

  • Reply
    Diana Cucean
    14/12/2012 at 15:52

    Arata tare bine! Felicitari. vreau sa-l fac si eu saptamana viitoare. nu prea am inteles ceva: deci bati albusurile spuma si apoi adaugi mascarpone si galbenusurile?

  • Reply
    ama
    15/12/2012 at 08:37

    Diana ouale nu se separa, se adauga intregi 🙂

  • Lasă un răspuns la Daniela Cancel Reply