A trecut mai bine de o luna de cand am preparat acest tortulet, de ziua sotului meu. Pentru ca lui ii place tare mult cocosul, am decis ca acesta sa fie vedeta acestui desert.
Inainte sa va dau ingredientele, trebuie sa va spun ca blatul are o textura densa si catifelata, nu este pufos precum un pandispan.

Desi este prima oara cand pregatesc un asemenea blat, noua ne-a placut tare mult si tortul a disparut cu repeziciune din farfurie.

Ingrediente 

240 gr de faina alba

1/2 lingurita praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

1 lingurita sare

100 gr fulgi de cocos

2 oua

200 gr ulei de cocos Niavis (de la Vegis)

220 ml lapte

1 lingurita esenta de vanilie

150 gr zahar

 

Pentru crema

500 gr de crema de branza

200 gr smantana de frisca

2 linguri de miere

 

Pentru decor

chips-uri de cocos

fructe proaspete

 

Amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Puneti deoparte.
Intr-un alt vas, bateti ouale cu zaharul si cand acestea devin cremoase, incepeti sa adaugati ulei de cocos (care trebuie sa fie cat mai moale). Incorporati alternativ faina si laptele, adaugati apoi extractul de vanilie si fulgii de cocos.

Turnati amestecul intr-o forma rotunda – eu am folosit una cu diamtrul de 22 cm si puneti-l in cuptorul incins.
Dupa 45-55 de minute ar trebui sa fie gata, dar faceti testul cu scobitoarea pentru a va asigura ca este copt bine si in mijloc.

Scoateti-l si lasati-l la racit pe un suport de sarma.

Pentru crema bateti bine cu mixerul ingredientele. Impartiti crema in doua. Taiati si tortul in doua cand s-a racit si intindeti jumatate de crema pe prima bucata. Acoperiti cu a doua bucata si acoperiti-l cu crema. Decorati cu chips-uri de cocos rumeniti in tigaie si fructe.

Categorii: Retete

2 Comments

LAURA C. · 11/07/2017 la 13:05

E super aratos!

o femeie · 12/07/2017 la 07:33

arata minunat!
O sa incerc si eu reteta, ca ador cocosul, si am toate ingredientele in casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Friptura de pui la cuptor cu legume

Acum cateva zile, am primit un colet surpriza de la Edenia. In el am gasit un set din frumoasele farfurii din reclama si o invitatie de a arata cat de bine se poate manca acasa. Citește mai mult…

Retete

Friptura de pui cu arome de toamna

O friptura de pui simplu de facut, potrivita zilelor de toamna (sau iarna). Sucul lasat de fructe va carameliza pielea puiului, iar untul si ierburile aromatice ii vor da savoare in plus. Ingrediente 1 pui Citește mai mult…

Retete

Melcisori cu masline, rosii uscate si mozzarela

  Reteta aceasta mi-a depasit orice asteptari! 🙂 E o combinatie atat de potrivita de arome, incat o tava mare de melcisori aproape ca s-a evaporat. I-am pregatit pentru o mica serbare la scoala si Citește mai mult…