019 

Veti sa pregatiti rapid carnea de pui, dar v-ati saturat de clasica tocanita?

Nu e bai! Adaugati putin lapte de cocos si gata e reteta exotica, cu o aroma complet noua si un sos cremos de nu stii cum sa faci sa il stergi mai bine din farfurie.

Aceasta reteta este una traditional columbiana si se numeste (la mama lor): Pollo con Leche de Coco

Ingrediente

carne de pui (puteti folosi si copanele si aripioare sau ca mine – cubulete de piept de pui)
1 ceapa
1 ardei
2-3 catei de usturoi
putin ulei
2 linguri pasta de tomate
o conserva de lapte de cocos (aprox 150 gr)
sare, piper
patrunjel verde
orez simplu pentru servit

016 

Intr-o tigaie incingeti uleiul si rumeniti usor puiul. Scoateti carnea si in untura ramasa caliti ceapa, ardeiul si usturoiul.

Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugati inapoi carnea, turnati peste 150 ml apa, laptele de cocos, pasta de tomate, sarea, piperul si lasati sa fiarba la foc mic pana cand carnea este frageda si aromata.

La final adaugati patrunjelul verde si serviti alaturi de orez.