Tocana de porc in slow cooker

 

Daca imi cititi in mod frecvent blogul, probabil ca stiti deja ca ador sa gatesc cu slow cooker-ul (vedeti aici despre ce e vorba). Pentru mine este cea mai comoda metoda de a pregati mancarea si deseori m-a scos din impas.
Daca vreti sa vedeti si alte retete cu carne de porc la slow cooker, va recomand:
Porc mexican cu mamaliga
Friptura de porc in slow cooker (pulled pork)
Ceafa de porc in slow cooker

 

 

Pentru reteta de azi am folosit urmatoarele ingrediente:
aprox 500 gr cuburi de carne de porc (pulpa, spata)
1/2 lingurita rozmarin
1 ceapa rosie mare
4-5 cartofi
2-3 morcovi mari
aprox 200 gr ciuperci champignon
2 frunze de dafin
putina untura (sau ulei)
sare si piper

Curat legumele si le toc in bucati mari.

Incing untura intr-o tigaie si calesc cuburile de carne de porc presarate cu rozmarin, pana cand se rumenesc.
In vasul slow cooker-ului pun carnea amestecata cu legumele, sarez si pun piper dupa gust, apoi adaug si cele doua frunze de dafin proaspat culese din pomisorul meu. Acopar oala si o dau la slow pentru 6-7 ore.

 

Servesc cu smantana si patrunjel proaspat.