tocana iepure 2
Cred ca aceasta este reteta clasica dupa care gatesc eu iepurele, genul de reteta pe care o fac si cu ochii inchisi. Dar pentru ca m-ati tot intrebat cum gatesc iepurele, am decis ca merita totusi pozata si impartasita! Si sper sa va placa.

Ingrediente 

1/2 iepure
1 ceapa mare
1 morcov
5 catei de usturoi
5 rosii mari, carnoase (sau o conserva de rosii bucati)
1/2 cana vin alb
1 cana supa
putin ulei
2 frunze de dafin
1 lingurita oregano
sare si piper dupa gust

Caliti mai intai in tigaie ceapa si carnea taiata bucati. Cand carnea s-a rumenit usor, adaugati rosiile taiate cuburi si mai lasati pe foc pana lasa zeama si dau putin in clocot singure. Adaugati vinul, supa, morcovul taiat cubulete si condimentele.
Lasati la fiert aroximativ 1 ora sau cat cere carnea de iepure.

Eu am servit cu mujdei cu multa smantana si paine proaspata.

Pofta mare!

tocana iepure

Categorii: Retete

2 Comments

Radu Irina Claudia · 07/01/2016 la 10:52

Cand spui supa la ce te referi?

    amanicolae · 07/01/2016 la 13:39

    supa de pui, de oase, de legume 🙂 zeama doar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Inghetata cu ulei de masline si cimbru

Aceasta inghetata a primit un nume special la noi acasa. Dupa ce Natalia a gustat-o pentru prima oara, a zis incantata: „Mami, asta e cea mai buna inghetata pe care ai facut-o! Are gust de…are Citește mai mult…

Retete

Smoothie cu pudra de orz

  Dupa cum bine ma stiti, sunt mare iubitoare de smoothie-uri, atat pentru textura lor cremoasa, cat si pentru marea alitate de a-mi permite sa strecor in ele tot felul de alimente sanatoase care altfel Citește mai mult…

Retete

Budinca de ciocolata

Ingrediente 100 gr unt 250 gr faina 100 gr zahar 50 gr cacao 1 lingurita praf de copt 3 oua 150 ml lapte Pentru sos 300 ml apa clocotita 100 gr zahar 25 gr cacao Citește mai mult…