tocana iepure 2
Cred ca aceasta este reteta clasica dupa care gatesc eu iepurele, genul de reteta pe care o fac si cu ochii inchisi. Dar pentru ca m-ati tot intrebat cum gatesc iepurele, am decis ca merita totusi pozata si impartasita! Si sper sa va placa.

Ingrediente 

1/2 iepure
1 ceapa mare
1 morcov
5 catei de usturoi
5 rosii mari, carnoase (sau o conserva de rosii bucati)
1/2 cana vin alb
1 cana supa
putin ulei
2 frunze de dafin
1 lingurita oregano
sare si piper dupa gust

Caliti mai intai in tigaie ceapa si carnea taiata bucati. Cand carnea s-a rumenit usor, adaugati rosiile taiate cuburi si mai lasati pe foc pana lasa zeama si dau putin in clocot singure. Adaugati vinul, supa, morcovul taiat cubulete si condimentele.
Lasati la fiert aroximativ 1 ora sau cat cere carnea de iepure.

Eu am servit cu mujdei cu multa smantana si paine proaspata.

Pofta mare!

tocana iepure

Categorii: Retete

2 Comments

Radu Irina Claudia · 07/01/2016 la 10:52

Cand spui supa la ce te referi?

    amanicolae · 07/01/2016 la 13:39

    supa de pui, de oase, de legume 🙂 zeama doar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Friptura de pui la cuptor cu legume

Acum cateva zile, am primit un colet surpriza de la Edenia. In el am gasit un set din frumoasele farfurii din reclama si o invitatie de a arata cat de bine se poate manca acasa. Citește mai mult…

Retete

Friptura de pui cu arome de toamna

O friptura de pui simplu de facut, potrivita zilelor de toamna (sau iarna). Sucul lasat de fructe va carameliza pielea puiului, iar untul si ierburile aromatice ii vor da savoare in plus. Ingrediente 1 pui Citește mai mult…

Retete

Melcisori cu masline, rosii uscate si mozzarela

  Reteta aceasta mi-a depasit orice asteptari! 🙂 E o combinatie atat de potrivita de arome, incat o tava mare de melcisori aproape ca s-a evaporat. I-am pregatit pentru o mica serbare la scoala si Citește mai mult…