tocana iepure 2
Cred ca aceasta este reteta clasica dupa care gatesc eu iepurele, genul de reteta pe care o fac si cu ochii inchisi. Dar pentru ca m-ati tot intrebat cum gatesc iepurele, am decis ca merita totusi pozata si impartasita! Si sper sa va placa.

Ingrediente 

1/2 iepure
1 ceapa mare
1 morcov
5 catei de usturoi
5 rosii mari, carnoase (sau o conserva de rosii bucati)
1/2 cana vin alb
1 cana supa
putin ulei
2 frunze de dafin
1 lingurita oregano
sare si piper dupa gust

Caliti mai intai in tigaie ceapa si carnea taiata bucati. Cand carnea s-a rumenit usor, adaugati rosiile taiate cuburi si mai lasati pe foc pana lasa zeama si dau putin in clocot singure. Adaugati vinul, supa, morcovul taiat cubulete si condimentele.
Lasati la fiert aroximativ 1 ora sau cat cere carnea de iepure.

Eu am servit cu mujdei cu multa smantana si paine proaspata.

Pofta mare!

tocana iepure

Categorii: Retete

2 Comments

Radu Irina Claudia · 07/01/2016 la 10:52

Cand spui supa la ce te referi?

    amanicolae · 07/01/2016 la 13:39

    supa de pui, de oase, de legume 🙂 zeama doar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Challah – paine evreiasca pentru Anul Nou

De Craciun am neglijat un pic maiaua si in aceasta dimineata nu era inca revenita complet. In plus, ultima mea paine s-a mancat foarte repede si aveam nevoie rapid de o paine proaspata. Asa ca Citește mai mult…

Retete

Ciorba de legume, praz si ciuperci

Ingrediente 2-3 catei de usturoi 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 1/2 de telina mica aprox. 250 gr ciuperci 1 praz 2-3 linguri de bulion o lingurita de oregano 1 cana de paste marunte sare Citește mai mult…

Retete

Saratele cu maia, ulei de masline si oregano

Ma gandeam zilele trecute la descoperirile anului 2017 – de la aplicatii pe telefon si pana la mancare. Iar descoperirea produselor de pe mediteranea.ro este cu siguranta undeva in top. Chiar daca in acest an Citește mai mult…