0
16 In Uncategorized

Tiramisu Pancakes

IMG_3006

Am vazut cu ceva vreme in urma, undeva pe internet, aceasta idee de mic-dejun elegant si mi-a ramas in minte. In cele din urma m-am pus pe treaba si am vrut si eu sa incerc cum ar fi sa combin traditionalele pancakes americane cu caracteristicile vestitului desert italian.
Rezultatul? Neasteptat de fin si de gustos.

IMG_2998

Ingrediente

400 gr faina
4 linguri zahar
2 linguri cacao
1 pliculet praf de copt
putin bicarbonat
un praf de sare
400 gr lapte
2 oua
(optional 1 lingura ness dizolvata in lapte)

IMG_2989

aproximativ 250 gr de mascarpone de la Lactitalia
2-3 linguri de zahar pudra

optional sirop de agave

cacao pudra sau ciocolata rasa fin

Mai intai pregatiti aluatul pentru pancakes. Amestecati ingredientele uscate si incorporati incet ouale batute si laptele. Daca dupa cantitatea data de lapte aveti inca un aluat prea gros, mai puteti adauga cate putin lapte.

Intr-o tigaie puneti cate o lingura de aluat si o lasati sa se intinda in forma rotunda. O lasati pe foc pana cand pe partea superioara incep sa apara bule de aer. O intoarceti si o mai lasati putin si pe cealalta parte inainte de a le scoate din tigaie.

IMG_2987

Cand asamblati micul dejun puteti folosi putin sirop de agave pe partea superioara a fiecarei clatite, dar acest aspect este optional. Eu personal nu am folosit.

Intre timp frecati bine mascarpone cu zaharul pudra si intindeti cate putin deasupra fiecarei clatite. La final presarati cu pudra de cacao sau ciocolata foarte fin rasa.

IMG_2996


You Might Also Like

16 Comments

  • Reply
    andreavoitsuk
    20/01/2011 at 13:41

    arata foarte bine, pana acuma cu mascarpone nu am facut ,d ar mi-ai dat o idee buna.

  • Reply
    Laura Frunza
    20/01/2011 at 13:46

    Salivez de pofta! E must try, evident! Multumim pentru reteta!

  • Reply
    violette
    20/01/2011 at 14:27

    Wooww.. superrr combinatia…de gust ce sa mai zic…cu siguranta un deliciu:)

    o zi minunata!

  • Reply
    Anonim
    20/01/2011 at 21:32

    foarte elegant si rafinat..o sa il incerc si eu intr-un weekend

    Corina

  • Reply
    ama
    21/01/2011 at 06:35

    ma bucur mult ca va place reteta! 🙂

  • Reply
    Iulia
    21/01/2011 at 07:05

    Ce bine arata! Eu nu sunt mare amatoare de tiramisu dar asa cu pancakes cred ca as manca!

  • Reply
    Ada
    25/01/2011 at 10:18

    De cand ai postst reteta, ma uit aproape zilnic la ea. Saptamana asta o sa o si incerc:D

  • Reply
    ama
    25/01/2011 at 13:10

    @Ada pai nu te mai uita doar, treci la treaba! 🙂

  • Reply
    Gourmand
    26/01/2011 at 14:37

    Idea si Rezultatul sint definitiv frumoase, numai …
    cum asociezi Tu asta cu Tiramisu ??
    In afarä de Interpretarea : Tiramisu – in Sus , inältat.
    Am un pic greutate sä fac asociere..

    Salutäri

  • Reply
    ama
    27/01/2011 at 07:07

    @Gourmand – dupa cum spun si la inceputul postarii reteta apare sub acest nume in mai multe locuri pe internet. Asadar nu eu am botezat-o. Si probabil are legatura cu combinatia de mascarpone, cafea/cacao si o forma de aluat pufos.

  • Reply
    Andra
    11/02/2011 at 05:06

    Arata incredibil. O sa o incerc in acest weekend.

  • Reply
    ama
    11/02/2011 at 06:36

    @Andra – nu o sa regreti 🙂 eu le-as tot face zilnic 🙂

  • Reply
    Ionela aka Ionix
    22/02/2011 at 11:00

    Arată demenţial de bine! Chiar mă întrebam pe unde eşti. De foarte mult timp nu te-am mai văzut pe bucătăraş. Pupicei!

  • Reply
    ama
    24/02/2011 at 12:08

    @Ionela – eu tot aici 🙂 nu reusesc sa ma impart in asa de multe directii :d

  • Reply
    Constantina Croitoru
    31/05/2011 at 17:17

    te as ruga sa mi spui unde gresesc cand fac pancakes ca mi se ard pana sa faca bule sa fie tigaia de vina si focul cam iute putin?astept raspuns te pup Tina din Constanta

  • Reply
    ama
    01/06/2011 at 08:32

    @Tina da, e posibil ca si tigaia sa aiba fundul prea subtire si focul sa fie prea tare. incearca pe un ochi mai mic de la aragaz

  • Lasă un răspuns la andreavoitsuk Cancel Reply