0
21 In Uncategorized

Sushi – pas cu pas

Fiind duminica si avand ceva mai mult timp de pierdut la dispozitie si pentru ca mama mi-a trimis un set de facut sushi, am decis sa incerc sa fac si eu misterioasa mancare.
Nu este usor, mai ales cand e prima oara cand le incerci: e dificil sa aproximezi cantitatile potrivite, e dificil sa le rulezi cu bambusul, sa le tai, sa…, sa…, sa….

Dar pana la urma m-am descurcat onorabil si data viitoare cu siguranta imi vor iesi mai bine.
Si pana atunci va arat si voua, pas cu pas, cum se face sushi.

Inainte de toate, e important sa specific faptul ca retetele de sushi sunt foarte variate si se lasa mult si pe seama imaginatia celui care le pregateste.

Iata de ce aveti nevoie neaparat:

1 Sushi nori – sau alga speciala, uscata in fasii rezistente
2 bambus pentru rulat
3 sos iute wasabi
4 peste (eu am folosit somon)
5 orez (fiert cat mai lipicios)

am mai adaugat:

castravete taiat fasii
morcov dat pe razatoarea mica

+ neaparat un bol cu apa la indemana.


Cu mainile umezite in bolul pregatit cu apa, intindeti peste alga un strat de orez. Presati bine.

Peste orez intindeti un strat din morcovii razliti.

Apoi adaugati umplutura, in cazul meu formata din peste, castravete si sos wasabi.


Sa nu va descurajeze rulatul.
Ridicati prima parte a algei si presati-o bine cu bambusul. Apoi ridicati bambusul de pe portiunea rulata, si rulati inca o data. Apasati din nou cu bambusul pentru fixare si tot asa. La final puteti pune pe alga un strop mic de pasta wasabi pe post de lipici, sa tina foile impreuna.

Taiati sushi cu un cutit de bucatarie foarte bine ascutit (altfel riscati sa sfasiati alga si carnea) la grosimea pe care o doriti si asezati bucatile obtinute pe un platou.
Puteti servi cu pasta wasabi (pentru cei care iubesc mancarea iute extrema :)) si sos de soia.

Pofta buna!

You Might Also Like

21 Comments

  • Reply
    Ioana
    23/03/2009 at 12:55

    Nu cred ca ai facut sushi pt prima data pt ca ti-au iesit super bine! Eu am cumparat sushi acu ceva vreme si aratau exact ca ai tai! Deci te-ai descurcat perfect!

  • Reply
    Bucataria-Paradis
    23/03/2009 at 13:56

    foarte frumosi sushi ai prestat.Nici eu n-am facut in viata mea,dar nu se stie…poate odata voi incerca si eu.Felicitari!

  • Reply
    Bianca
    24/03/2009 at 08:51

    Arata incredibil !!! Felicitari!

  • Reply
    Vicky
    24/03/2009 at 10:29

    Arata foarte frumos, dar as vrea sa-mi spui ce gust au, am o retinere pentru carne cruda de orice fel, si de aceea te intreb cum se simte la gust.

  • Reply
    iulia oancea
    25/03/2009 at 06:59

    Arata extraordinar! Poti spune de unde ai cumparat kit-ul de preparare?

  • Reply
    ama
    25/03/2009 at 12:54

    @ Ioana – va trebui sa ma crezi pe cuvant! 🙂 multumesc mult, avea emotii cu ele 😉

    @ Bucataria Paradis – trebuie incercat! multumesc 😉

    @ Bianca – multumesc 🙂

    @ Vicky – sa stii ca noi nu am avut o problema cu gustul.
    Problema e ca e peste si lumea e mai reticenta la asta. Dar mult mai multa lume mananca muschi tiganesc sau alte feluri de sunca, care sunt de fapt tot carne cruda.

    @ Iulia – am primit kit-ul cadou de la mama. Am s-o intreb.

  • Reply
    Marcela S.
    25/03/2009 at 17:33

    Felicitari pentru munca depusa si un sushi minunat! Ai un premiu din partea mea, pe care il poti ridica de pe blogul meu. Felicitari pentru un blog minunant si retete una si una! Pupici.

  • Reply
    Iulia
    25/03/2009 at 18:25

    Draga mea,arata foarte bine .Ai un premiu la mine pe blog.Te pupic!!!

  • Reply
    Cristina
    26/03/2009 at 07:44

    Dragut din partea ta ca ne arati tehnica:)
    Ai un premiu pe blogul meu. Pentru ca meriti.

  • Reply
    Victor
    26/03/2009 at 09:35

    Am mancat o singura data sushi si nu am fost prea incantat. Cu siguranta din cauza restaurantului…
    Unde se gaseste de cumparat alga aceea?

  • Reply
    singamaraja
    26/03/2009 at 10:10

    Nice rice food

  • Reply
    alina
    26/03/2009 at 20:01

    Si eu am facut recent: cu somon marinat, avocado si susan prajit. Ah, si am facut si ghimbir murat. L-am mincat linga, nu dupa, cum ar trebui ca sa-ti clatesti gura intre doi sushi. Am mai facut o varianta cu creveti (buna si aia, doar ca acu’ chestia aia de bambus miroase a… rahat).

    Si am mincat si original la un restaurant japonez cu peste crud: am nimerit gustul cu ala cu somon marinat.

  • Reply
    ama
    27/03/2009 at 06:04

    Marcela, Iulia, Cristina – multumesc mult, mult de tot de premii 🙂

    @Victor & Iulia – amandoi m-ati intrebat de unde am cumparat ingredintele speciale pentru sushi. Se gasesc in Carrefour, la raionul de mancare exotica. Acolo se gaseste si orez special de sushi.

    @ Alina – cand am inceput si eu sa caut retete de sushi am descoperit ca fiecare site cu reteta lui. Posibilitatile sunt foarte variate si poti fi foarte inventiv 🙂

    @singamaraja – thanks 🙂

  • Reply
    Cristina
    09/04/2009 at 14:51

    Ama, te-am descoperit pe blogul Laurei Adamache si imi place ce vad aici.Sushi imi doresc de mult sa fac dar inca nu ma incumet.Vad ca tie ti-au iesit delicos iar eu sunt innebunita dupa ei.Cu siguranta ca voi prelua reteta ta cu acceptul tau, bineinteles.Deasemenea te voi aduga cu drag in listuta mea de blogulete delicioase pentru ca voi mai veni la tine in vizita cat de curand.Te pup si imi pare bine ca te-am descoperit.

  • Reply
    ama
    11/04/2009 at 07:47

    @Cristina – multumesc mult de tot pentru vorbele frumoase 🙂 si eu m-am abonat la blogul tau!

    reteta poti sa o preiei linistita si sunt foarte curioasa cum prepara si altii sushi 🙂

    Te pup si te mai astept!

  • Reply
    Ligia
    13/10/2009 at 19:53

    Arata superb. Eu un am incercat de vreo cateva ori sa fac, dar nici o reusita. Aratau superb insa gustul era total diferit ca cel din restaurantul japonez. Am inteles ca ei pun si putin otet de orez diluat in zahar, si alte minuni. Niciodata nu voi stii exact. Am incercat multe variante de pe internet chiar si cea cu otetul de orez, dar tot gustul fad a iesit.

  • Reply
    Silvia
    04/11/2009 at 00:51

    Super reteta, chiar cautam o reteta de sushi. Ai un blog nemaipomenit, admir tot ce gatesti! Felicitari si pentru scriereile tale, chiar le-am descoperit in seara asta.
    Daca nu te deranjeaza as vrea sa te trec in lista de bloguri pe care le urmaresc pe site-ul meu :http://bucataria-sylviei.ro/

  • Reply
    ama
    05/11/2009 at 08:25

    @Silvia – multumesc mult pentru vorbele frumoase si ine ai venit! 🙂 sunt onorata ca ma recomanzi pe blogul tau 🙂

  • Reply
    Maus
    16/02/2011 at 11:32

    Sorry, ăla nu e sushi e maki. Și sincer nu seamana deloc cu ceea ce ar trebui să fie. Oricum, felicitări pentru efort.

  • Reply
    SAYURI AOKI
    09/05/2013 at 17:30

    traiesc in japonia de 15, dar eu morcov in sushi nu am intalit niciodata. Acel somon trebuie taiat dintr-un fileu si sa aiva o forma patrata. Wasabi se pune si in farfuriuta cu sos de shoyu. Ceea ce tu ai gatit nu este sushi,ci NORIMAKi. Nori este aceea alga marina. Maki, inseamna rulat.sushi nu are treaba cu acea alga marina. El sta pe un pat de orez, pe care ei il modeleaza in mana si deasupra caruia se aseaza pestele, scoica, etc. Deci ceea ce ai gatit se numeste NORIMAKI! SI DA ESTE O MANCARE JAPONEZA DAR NU ESTE SUSHI!!!

  • Reply
    ama
    10/05/2013 at 06:31

    ok, multumesc de feedback. Nu stiam 😉

  • Leave a Reply