Ingrediente
1/2 praz (partea alba)
2 catei de usturoi
2 cartofi
1 telina mica
200 gr somon
2 linguri pasta tomate
400 ml apa
400 ml lapte
100 gr smantana
sare, piper
patrunjel verde
ulei
Tocati ceapa, prazul si usturoiul si caliti-le putin in ulei. Adaugati apoi cartofii, telina, apa, pasta de tomate si lasati sa fiarba pentru aproximativ 20 de minute – pana se inmoaie cartofii.
Adaugati atunci laptele, smantana si somonul, lasand putin pe foc, cat sa mai dea usor in clocot.
Eu am folosit somon de la Ocean Fish, somonul care este in bucata intreaga, nu fasii, pentru a-l putea toca.
Condimentati dupa gust cu sare, piper si la final adaugati si patrunjel verde proaspat.
*aveti grija la sare pentru ca si somonul e usor sarat
Somon…crud?
Sau afumat?
Intuiesc ca afumat, pentru ca povestesti de fasii, bucati si "usor sarat".
Oricum ar fi, merita incercat. Poate asa mancam cu totii peste!
Afumat. Dar e foarte delicata afumarea, in supa nici nu se mai simte. Si cum fierbe putin, nici carnea nu mai e la fel de sarata ca cea cruda, din pachet.
Evident, reteta merge foarte bine si cu somon crud 🙂
Vai ce-mi place castronelul! Si ce bine arata supa!
Multumesc Kadia <3