0
0 In Uncategorized

Supa de pui si taitei

Sunt de parere ca – si nu cred ca jignesc pe cineva – nu e o mare filozofie sa faci o supita de pui.

Fierbi carnea de pui (daca e si de casa esti o privilegiata) si adaugi ceva legume. Apoi ai doua optiuni: fie lasi legumele si adaugi si taiteii, fie strecori supa si adaugi doar taitei.
De data asta am ales supita cu tot cu legume – asta mi se pare mai usor de facut (pentru mine e un supliciu sa strecor supa).

Dar nu despre supa vreau sa va vorbesc, ci despre taitei.
In general in supa se pun taiteii cu titulatura de „fidea„. Dar eu ii folosesc destul de rar si doar in cazul supelor strecurate in prealabil.

Dar de mic copil prefer taiteii „patratel” si taiteii „melcisor„. Legenda (bunica) spune ca sunt strans legate.

Acesti taitei fac parte din elita taiteilor si erau consumati doar in zile de sarbatoare – mai exact, la nunti. Atunci femeile din sat se adunau toate si rulau cu rabdare bucatelele de aluat taiat in forma de patratel si formau acesti melcisori.

Bineinteles, acum sunt turnati in forma si munca de chinez batran a femeilor de pe vremuri este intr-adevar un act de curaj (inconstient).

Eu prefer acesti taitei pentru consistenta si mai ales pentru amintirea din copilarie, pentru senzatie ca e sarbatoare doar pentru ca mananc o asemenea supa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply