Supa aceasta face parte din proiectul meu personal „0 risipa de mancare” si refoloseste o bucata din pieptul de la un pui intreg facut la slow cooker. Puiul acesta a fost prea mare sa il consumam tot la o masa, dar prea mic sa imi ajunga pieptul pentru o masa intreaga. Asadar, am decis sa il transform in supa.

Ingrediente

1 bucata piept de pui
2 cartofi
2 morcovi
1 telina
1 ceapa
1/2 ardei rosu
cateva buchetele de broccoli
cateva buchetele de conopida
patrunjel verde
sare si piper
1 ceasca de cous-cous (eu am luat de aici)
ulei sau untura de gaina sau rata

 

 

Intr-o oala de 3.5 l se rumeneste ceapa cu ardeiul si morcovul pana cand ceapa devine sticloasa si ardeiul si morcovul incep sa lase culoare. Adaugati cartofii, telina,condimentele si mai spre final, broccoli si conopida. Fierbeti pana cand legumele s-au inmuiat.
Scoateti cateva legume cu o spumiera: preferabil feliute de morcovi, conopida si broccoli.
Adaugati in carnea in supa, lasati-o sa dea in clocot si pasati-o impreuna cu legumele ramase. Adaugati apoi si cous-cous-ul si lasati-l cateva minute sa fiarba. Puneti inapoi legumele pe care le-ati scos mai devreme.
Pofta mare!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Pasta de fasole cu rosii uscate la soare

Am fost racita in ultima saptamana, iar cand am o viroza – oricat de usoara – imi pierd aproape complet simtul mirosului si gustului. Dupa ce toata saptamana am ars cam tot ce am pus Citește mai mult…

Retete

Mic-dejun cu avocado, ou si ciuperci

Recunosc ca dimineata mancam pe fuga. Eu raman doar cu cafeaua, pregatind pe toata lumea pentru o noua zi. Dar dupa ce toate se linistesc, pregatesc cate un mic dejun tarziu care sa ne bucure Citește mai mult…

Retete

Supa de peste cu lapte de cocos

Am doi copii care ar manca zi-lumina doar supa de pui cu taitei. Banuiesc (sper!) ca sunt multi la fel. De aceea incerc din cand in cand sa ies din zona de confort si sa Citește mai mult…