Am doi copii care ar manca zi-lumina doar supa de pui cu taitei. Banuiesc (sper!) ca sunt multi la fel. De aceea incerc din cand in cand sa ies din zona de confort si sa ii fac sa manance si altceva. Nu e usor. Am fost sceptica la supa asta, dar pana la urma a avut un succes urias. Au mancat copiii de parca era desert.
Reteta este una de origina braziliana.




Ingrediente

2 linguri ulei de cocos
1 ceapa mica
1 ardei rosu
1 ardei verde
1 rosie mare
2 catei de usturoi
1 lingurita de boia (foarte greu gasesc o boia care sa imi placa, de curand am gasit-o pe aceasta si imi place)
piper si sare
500 gr peste file
500 ml supa de legume
1 conserva lapte de cocos (l-am folosit pe acesta)
verdeata




Caliti intr-o oala ceapa, ardeii, rosia si usturoiul in ulei de cocos. Cand incep sa lase din aroma, presarati peste putina boia. Adaugati imediat dupa aceea pestele spalat, uscat cu un prosop de hartie si taiat cubulete (eu am folosit aici file de pollock). Stingeti cu supa de legume si laptele de cocos.
Lasati sa fiarba pentru 30-40 de minute si serviti cu verdeata tocata.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Friptura de pui la cuptor cu legume

Acum cateva zile, am primit un colet surpriza de la Edenia. In el am gasit un set din frumoasele farfurii din reclama si o invitatie de a arata cat de bine se poate manca acasa. Citește mai mult…

Retete

Friptura de pui cu arome de toamna

O friptura de pui simplu de facut, potrivita zilelor de toamna (sau iarna). Sucul lasat de fructe va carameliza pielea puiului, iar untul si ierburile aromatice ii vor da savoare in plus. Ingrediente 1 pui Citește mai mult…

Retete

Melcisori cu masline, rosii uscate si mozzarela

  Reteta aceasta mi-a depasit orice asteptari! 🙂 E o combinatie atat de potrivita de arome, incat o tava mare de melcisori aproape ca s-a evaporat. I-am pregatit pentru o mica serbare la scoala si Citește mai mult…