0
0 In Retete

Supa de inimi de curcan, cu galuste de faina



Supa de inimi de curcan, cu galuste de faina

In ultima vreme, este tot mai greu sa pregatesc o supa, care sa placa ambilor copii. Pe de o parte, Robert isi doreste doar supa clara, cu taitei si/sau galuste, pe cealalta parte, Natalia cere tot mai des ca supa sa contina legume. In consecinta, incerc sa gatesc supe care sa ii multumeasca pe amandoi, care sa contina si putine legume, si galuste, iar cand este cazul, chiar si putina carne.

Supa pregatita zilele acestea contine inimioare de curcan, si desi de obicei nu procedez in acest fel, de aceasta data, am adaugat galuste. Galustele sunt simple, de faina, care se pregatesc mult mai usor si mai rapid decat cele cu gris. Am ales varianta marunta, nu cea mare de gulyas, ci cea facuta cu un dispozitiv special, cumparat de la Tupperware, dar chiar si in lipsa acestui dispozitiv, puteti folosi foarte usor o sita de paste, cu ochiuri ceva mai mari. Asezati aluatul in sita si doar apasati cu lingura, deasupra oalei cu supa, astfel ca bobitele de aluatul sa ajunga in oala pe foc.



Ingrediente:

  • inimioare de curcan – aprox. 500 g
  • 1/2 praz mare
  • 1/2 ardei rosu gras
  • 3 morcovi mari
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 legatura leustean sau patrunjel verde ( ce aveti la indemana)

Pentru galuste:

  • 200 g faina
  • 100 g apa
  • 1 ou
  • 2 linguri de ulei

Am spalat si am curatat bine inimioarele de curcan si le-am taiat cubulete. Intotdeauna cand gatiti cu inimioare (de gaina sau de curcan) verificati intotdeauna sa nu existe cheaguri de sange, deci taiati-le si spalati-le foarte atent. Dupa spalare si taiere, puneti-le in oala, cu putin ulei si sotati-le usor, pana se gatesc bine pe toate partile. Adaugati prazul, taiat in felii subtiri si ardeiul gras. Lasati putin timp pe foc, pana cand prazul incepe sa se inmoaie, iar ardeiul lasa putina culoare. Pentru un plus de culoare, puteti folosi si putina boia (in cazul meu, nu am folosit, considerand ca ardeiul a lasat suficienta culoare). Apoi, stingeti cu apa, aproximativ 3-4 litri am folosit eu, iar dupa ce am pus apa, am adaugat morcovii si patrunjelul, legume maruntite cu robotul de bucatarie, cat mai fin, astfel incat Robert sa nu le poata alege din supa si sa fie nevoit cumva sa le manance.



Supa se lasa la fiert pana cand se inmoaie inimioarele, care de obicei fierb ceva mai greu decat carnea obisnuita, deci este necesar sa fie verificate inainte sa se opreasca focul. Cand inimiorele sunt suficient de moi, se pregatesc galustele, care dupa cum am precizat mai sus, se pregatesc din 200 g faina, in care se amesteca 1 ou, 100 grame apa si 2 linguri de ulei. Se trec apoi printr-o sita de paste sau se pot adauga in supa pur si simplu cu lingura sau cu lingurita, pentru cine are suficienta rabdare. Supa se lasa in continuare la fiert, pana cand si galustele sunt gata, se acopera cu un capac si se lasa 15-20 minute pana cand galustete sunt fierte suficient.

Va recomand sa incercati si:
Tocanita de inimi, pipote si ciuperci
Tocanita de inima de porc
Tocanita de pipote de gasca

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply