0
2

Supa de frunze de ridichi

In aceasta primavara am sadit in gradina un pliculet de seminte de ridichi. Si m-am ales cu o recolta minunata, de ridichi mari si fragede de mai mare dragul. Desi frunzele mereu au ajuns la iepuras (care este foarte incantat de ele), totusi m-am hotarat sa le folosesc si pe ele in pregatirea unei supe! Si nu am regretat deloc aceasta decizie!

Ba mai mult, desi am crezut ca doar eu ma voi aventura sa o mananc, am ramas surprinsa ca Natalia (acum de 3 ani) a mancat o portie intreaga (de doua polonice), ba chiar a mai cerut apoi una! 🙂

Ingrediente 

o legatura mare de ridichi (sau doua mai mici)
2-3 fire de ceapa verde
1 fir de usturoi verde
2 cartofi
1 pastarnac
sare dupa gust
optional putina smantana la servire

Spalati bine ridichile si frunzele si puneti-le in oala. Curatati si spalati si restul ingredientelor si puneti-le toate la fiert impreuna in aproximativ 2 litri de apa.
Cand ingredientele s-au fiert, pasatile cu blenderul sau mixerul vertical si ….gata supa 🙂

Puteti face supa si fara ridichi, doar cu frunzele, dar eu am preferat sa ii dau cat mai multa consistenta.

Pofta mare! 🙂

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Gabi
    05/05/2014 at 18:34

    Asa ceva nu am papat never ever.

  • Reply
    Adelina
    06/05/2014 at 11:21

    Tot am zis că fac supă de-asta și n-am mai apucat. Și lui Ioan îi plac verziturile.
    Frunzele de ridichi eu le pun în salate, așa crude, tăiate mărunt. Sau pe mei/orez cu ciuperci.

  • Leave a Reply