0
0 In Retete

Supa de fasole galbena pastai cu afumatura



Aceasta este una dintre supele care imi aminteste de copilarie si mereu ma bucur cand o fac, chiar daca o prepar in diferite versiuni.

Vezi aici o versiune mai veche.

De data aceasta insa, am adaugat si afumatura din belsug pentru o combinatie cat mai aromata.

Ingrediente
500 gr de fasole galbena pastai
1 ceapa
2 morcovi
1 bucatica mica de telina (cam cat o nuca)
O bucata de afumatura (2-300 de gr)
2 lingurite de boia de calitate
150 gr de smantana
Verdeata (patrunjel sau leustean)
1 frunza de dafin
Sare dupa gust
Putin ulei
Optional: putin usturoi


 

Intr-o oala puneti putin ulei si caliti ceapa impreuna cu morcovii, pana ceapa devine sticloasa. Presarati peste boiaua si invartiti putin in oala, dar cu mare atentie sa nu se arda (pentru ca devine amara).
*puteti adauga si usturoi impreuna cu ceapa la aceasta etapa

Stingeti cu apa si adaugati pastaile – curatate si rupte in dimensiunea dorita sau congelate. Eu am folosit aici congelate pentru ca am pregatit aceasta reteta primavara devreme.
Adaugati frunza de dafin.

Taiati si afumatura bucatele si adaugati-o in supa. Atentite insa, daca aveti o afumatura sarata, sa o lasati peste noapte in apa la desarat.

Lasati pe foc pana cand se gatesc ingredientele. Potriviti cu sare si in functie de cata sare pasa afumatura.



Puneti smantana intr-un bol, puneti peste 2-3 linguri de apa si amestecati cu un tel sa o dizolvati.

Luati oala de supa de pe foc si puneti un polonic de supa in bolul cu smantana. Amestecati pana se dizolva smantana si mai adaugati un polonic. In general, eu pun 3-4 polonice de supa astfel.
Cand smantana s-a dizolvat frumos in bol si s-a incalzit treptat de la supa, turnati continutul bolului inapoi in oala mare si amestecati.

Adaugati apoi verdeata tocata si daca doriti, 1-2 catei de usturoi dati pe razatoare pentru un plus de aroma.
Mie imi place sa le adaug la final sa fie cat mai puternice aromele.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply