supa-de-cartofi-noi-si-oregano-2

 

O supa de cartofi rapida, perfecta pentru zile de vara, aromata si satioasa! Cartofii noi cu coaja frageda ii dau o tenta rustica, iar oregano ii da un plus de gust care duce cu gandul la vacanta si la meleaguri ceva mai mediteraneene.

Ingrediente

2 linguri de unt
2 catei de usturoi
1 ceapa alba
1/2 kg cartofi noi
1/2 radacina de telina potrivita
1/2 litru de supa de pui
1/2 litru de lapte
1/2 lingurita boia
sare si piper dupa gust
oregano proaspat
Serviti fierbinte cu oregano proaspat.

 

supa-de-cartofi-noi-si-oregano-1

 

Spalati bine cartofii noi cu o perie (de sarma).
Caliti usor in tigaie usturoiul si ceapa in unt. Adaugati boiaua, amestecati bine si dupa ce lasati cateva secunde sa se prajeasca si sa lase culoare, turnati peste un polonic de supa.
Adaugati apoi cartofii taiati pe jumatate sau in patru (in functie de marime), telina si lasati putin pe foc inainte de a adauga restul de supa, sarea si piperul.
Cand cartofii s-au inmuiat, adaugati si laptele si lasati sa mai dea o data in clocot.

 

supa-de-cartofi-noi-si-oregano-3


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Friptura de pui la cuptor cu legume

Acum cateva zile, am primit un colet surpriza de la Edenia. In el am gasit un set din frumoasele farfurii din reclama si o invitatie de a arata cat de bine se poate manca acasa. Citește mai mult…

Retete

Friptura de pui cu arome de toamna

O friptura de pui simplu de facut, potrivita zilelor de toamna (sau iarna). Sucul lasat de fructe va carameliza pielea puiului, iar untul si ierburile aromatice ii vor da savoare in plus. Ingrediente 1 pui Citește mai mult…

Retete

Melcisori cu masline, rosii uscate si mozzarela

  Reteta aceasta mi-a depasit orice asteptari! 🙂 E o combinatie atat de potrivita de arome, incat o tava mare de melcisori aproape ca s-a evaporat. I-am pregatit pentru o mica serbare la scoala si Citește mai mult…