003 

Supa aceasta am facut-o azi si initial nu am vrut sa o pun pe blog (dupa cum se vede si dupa pozele facute in graba :))), dar prietenii de pe Facebook au zis ca le-ar fi utila. Asadar, iata reteta mea simpla de supa de cartofi! 🙂

Ingrediente 
1 kg cartofi
3 morcovi mari
1 ceapa mare
1 cana de mazare
1 ardei rosu
patrunjel verde
4 linguri de pasta de rosii si ardei (reteta aici) – daca nu aveti, puneti 2 linguri bulion, putin cimbru si 1 ardei in plus
2 litri de apa
1 litru de lapte
putin ulei (sau untura)
boia
sare, piper

006 
 Puneti in oala in care vreti sa faceti supa uleiul sau untura (pe care o topiti), puneti ceapa tocata si adaugati apa cat o jumatate de lat de deget. Eu „indulcesc” astfel calitul cepei sau a legumelor, care pot pica greu daca se fac direct in ulei/untura.
Cand ceapa devine sticloasa, adaug si cartofii taiati cubulete, cartofii, ardeii si cam 2 lingurite de boia. Amestec bine, sa lase culoare si sting cu apa.
Cand legumele s-au fiert, adaug pasta de rosii si ardei si mazarea. Mai las cateva minute sa se fiarba si mazarea, adaug apoi laptele cald si patrunjelul verde.
Mai las cat sa dea un clocot impreuna si opresc focul.
La noi supa aceasta are mare succes. Merge de minune cu ceapa verde 🙂