IMG_7634

Nu mai e demult un secret ca imi plac supele crema, dar mai nou am dezvoltat o pasiune pentru supele cat mai colorate. Iar aceasta supa-crema de sfecla are cea mai frumoasa culoare din lume! 🙂

IMG_7643

Ingrediente

3-4 cartofi
1 ceapa
putin ulei
4 linguri de faina
busuioc, tarhon
aprox 500 gr sfecla rosie

Ceapa si cartofii taiati cubulete se calesc usor in putin ulei. Se pudreaza cu faina si adauga treptat aproximativ 1-1,5 litri de apa. Se adauga si sfecla, busuiocul si tarhonul si se lasa sa fiarba pana se inmoaie.

Cand s-au fiert, fie se paseaza cu robotul de mana fierbinte fiind, fie se lasa sa se raceasca si se paseaza in blender.

Se serveste simpla sau cu crutoane.

IMG_7650

Mie personal mi-a placut mult mai mult rece decat calda. Deci merge si ca o supa racoritoare de vara!

IMG_7640