Cumparasem cu ceva timp in urma (de aici) o punga de mazare galbena uscata. De curiozitate. Si apoi m-am tot invartit pe langa ea si nu stiam la ce sa o folosesc. Pana mi-am luat inima in dinti si mi-am zis ca nu pot da gres cu o supa-crema.
Si drept sa va spun, am avut o mare surpriza si sigur voi gati mai des cu acest ingredient!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ingrediente 
o cana de mazare galbena (aprox 200 gr)
1 ceapa mare
2-3 catei de usturoi
1 fir mic de praz
2 morcovi
2 cartofi
sare si piper dupa gust
3-4 linguri de smantana

optional
putin ulei
cateva ciuperci
de pastrat putin din partea verde din praz

Mazarea am lasat-o la inmoi peste noapte si am gasit-o asa dimineata.

Am pus-o la fiert impreuna cu ingredientele de mai sus intr-o oala de 3 l. Cand s-au fiert toate ingredientele, am pasat supa cu mixerul vertical, am adaugat smantana si am lasat sa mai dea un clocot.

La servire am calit cateva feliute de ciuperci cu praz.