Supa-crema de fasole cu varza de bruxelles

La noi acasa, ciorba de fasole este la mare cautare. De obicei fac ciorba de fasole cu afumatura si tarhon, fix ca in reteta data de Laura Laurentiu, dar de aceasta data nu aveam afumatura si am decis sa fac o supa-crema usoara, completand fasolea cu aromata varza de Bruxelles si cu mult usturoi.

Ingrediente 
o cana de fasole boabe alba
5 cartofi
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
1 telina medie
sare
pipercateva capatani de varza de bruxelles
5-6 catei de usturoi
putin ulei
putina zeama de lamaie
sare


supa-crema de fasole cu varza bruxelles

Boabele de fasole se pun in apa peste noapte. Dimineata se strecoara de apa si se pun la fiert in apa curata.
Eu fierb fasolea in doua ape si abia in a treia apa incep sa adaug restul de ingrediente.
Asadar, dupa ce ati fiert fasolea in doua ape, ati strecurat-o si ati adaugat a treia apa, adaugati si restul ingredientelor. Nu va stresati cu tocatul, dar le puteti taia cubulete mai mici sa fiti siguri ca fierb.

Cand s-au fiert le pasati pana obtineti o supa cremoasa.

Separat, intr-o mica tigaie, rumeniti varza de bruxelles cu putin usturoi, presarand peste ea putin ulei, zeama de lamaie si sare.
La servire, adaugati putina varza peste supa si optional putina verdeata.

Pofta mare!

(sursa)