Am descoperit cu ceva timp in urma ideea de a pune branza in supe crema (precum in varianta aceasta de supa-crema de conopida cu branza), dar nu am mai apelat de ceva vreme la asta. Dar in ultima perioada, am inceput sa imbogatesc putin supele crema de legume si cu putina branza si rezultatul este grozav!Ingrediente 

2 cani de broccoli
2 cani de conopida
1 ceapa mare
3-4 catei de usturoi
1/2 lingurita cimbru uscat
1 litru zeama de la o supa de legume sau de pui
100 ml smantana
300 gr branza maturata moale (cheddar)

putin ulei
sare si piper dupa gust

In oala in care urmeaza sa fierbeti supa, prajiti usor ceapa si usturoiul presarate cu cimbru, pana se amesteca aromele si ceapa devine sticloasa. Stingeti cu supa si adaugati broccoli si conopida. Fierbeti pana se inmoaie si pasati cu mixerul vertical (sau blenderul).
Puneti din nou oala pe foc si adaugati branza razalita, amestecand sa se topeasca complet. La final, potriviti la gust cu sare si piper.

Eu am servit supa cu inca putina branza razalita si cativa stopi de dulceata de ardei.