IMG_3986

De cate ori fierb supa de pui, impart cantitatea in doua: o mare parte va fi fiarta cu taitei, iar cam 1-2 litri vor ramane in frigider/congelator pentru o supa rapida, cand cea cu taitei este gata.
Astfel, am ajuns sa experimentez cu tot soiul de retete de supe care cer ca baza o supa de pui.

Pana acum insa, de departe, preferata mea a devenit supa chinezeasca cu ou. Merge foarte foarte repede, este densa si hranitoare si va satisface orice mofturos.

 

Ingrediente
2 litri de supa de pui
2 linguri de amidon
1 lingurita pudra de usturoi

2 oua
2 albusuri

ceapa verde sau chives
piper

Dizolvati amidonul si pudra de usturoi cu supa, sa va asigurati ca nu raman cocoloase si turnati amestecul in supa. Puneti la incalzit.
Bateti bine ouale si albusurile.
Cand supa a dat in clocot, o luati de pe foc si turnati incet ouale batute, amestecand in acelasi timp in supa cu un tel sau o furculita, astfel incat sa se formeze „panglici” de ou.
Serviti imediat, cu ceapa verde si piper.