0
0 In Carti pentru copii

Sunt o mama lenesa! :)

Acum cateva zile am primit un colet plin cu carti de la Editura Paralela 45, carti pe care le puteti gasi si voi la Gaudeamus in aceste zile.
Din pacate eu nu am cum sa ajung, dar va marturisesc ca tare as fi vrut sa am ocazia sa o intalnesc pe Anna Bikova, o autoare de care nu am mai auzit pana acum, dar care m-a cucerit.

Anna Bikova va fi la Gaudeamus
sambata, 25 noiembrie, la ora 14, detalii aici 

Vedeti mai jos doua dintre cartile ei si va marturisesc ca tare bine mi-a prins sa le citesc in ultimele zile. Probabil si pentru ca aud tot mai des in jurul meu de copii care au programul incarcat cu diverse cursuri si activitati, iar fiica mea vine acasa de la scoala si se indeletniceste toata ziua cam cu ce ii trece prin cap.
Are o cutie cu resturi de hartii si cartoane, pe care le decupeaza, le coloreaza, le perforeaza, capseaza, coase si construieste tot soiul de lucruri: avioane, pisici, pitici, papusi. Zdrangane toata ziua dupa voia inimii, isi construieste curse cu obstacole, sare, se catara, se arunca.
Si da, deseori ma intrebam daca cumva nu gresim noi ca nu o expunem la acele mult-laudate cursuri. Daca nu cumva sunt eu prea lenesa. Si iata, a avenit aceasta autoare, un psiholog cu experienta in educarea copiilor mici si imi spune ca ceea ce fac copiii mei toata ziua….fix de aia au nevoie!

Cartile se parcurg usor, tonul ei este unul plin de umor si presara intreg textul cu multe exemple concrete, cat se poate de reale si pe care cu siguranta fiecare mama le-a intalnit in viata de zi cu zi.

O mama lenesa este acea mama care nu face ceea ce copilul ei ar putea face singur. Este cea care este apropiata de copilul ei in joaca, in imbratisari si in activitatile zilnice.

Ma opresc cu descrierea aici. Din pacate, nu am apucat sa le citesc din scoarta in scoarta, desi cu greu le pot lasa din mana in putinele clipe de ragaz. Voi reveni cu o recenzie mai elaborata dupa ce le voi fi citit, dar am vrut sa va spun de ele acum, cand inca aveti timp sa le gasiti la Gaudeamus si sa intalniti si autoarea.


In plus fata de acestea, in colet am primit si trei carti pline de culoare si de idei grozave pentru diversificarea celor mici.
Pe Annabel Karmel o urmaresc pe social media de cativa ani, dar ma bucur mult sa o vad si in Romania. Cartile ei sunt incarcate de sfaturi utile, dar si multe retete care va pot fi de ajutor in diversificare.
Chiar daca am copii ceva mai maricei, tot am ochit cateva retete foarte interesante de pus in practica, mai ales in cazul mofturosului cel mic.
Va las mai jos cateva imagini cu copertile acestor carti, cat si cu cateva poze din interior, sa va faceti o idee despre cum sunt in interior.
Dar, daca ajungeti la Gaudeamus, va incurajez sa treceti pe la standul Editurii Paralela 45 sa le rasfoiti.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply