Ingrediente:

1,5 kg carne de vita
6 linguri ulei
3 catei de usturoi
3 foi de dafin
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
1.2 lingurita chimen
2 linguri bulion
3 linguri otet de vin rosu
250 g pasta de rosii
500 ml apa
100 ml vin rosu
5 cepe
5 rosii
sare
piper


Am gasit aceasta reteta intr-un numar mai vechi din Secretele Bucatariei si pentru ca ma pasioneaza orice imbinare putin mai exotica de ingrediente, am decis sa o incerc.

Mai intai am taiat carnea de vita cubulete si am prajit-o in ulei. Am scos-o din tigaie si in untura ramasa am calit usturoiul cu condimentele enumerate mai sus (atentie la aroma deosebita data de scortisoara si nucsoara!), am adaugat bulionul si apoi carnea, stingand cu otetul, vinul, apa si pasta de rosii.
Se lasa la fiert la foc mic pentru aproximativ o ora.

Apoi se adauga ceapa si rosiile (le puteti felia sau lasa intregi daca sunt micute) si se mai alsa pe foc inca 10-15 minute.

Reteta originala recomanda a se servi cu orez. Eu am servit alaturi de paine proaspata cu coaja crocanta.