Dupa cum bine ma stiti, sunt mare iubitoare de smoothie-uri, atat pentru textura lor cremoasa, cat si pentru marea alitate de a-mi permite sa strecor in ele tot felul de alimente sanatoase care altfel – cel mai probabil – copiii le-ar refuza. In aceasta idee, de multa vreme ma tot gandeam sa adaug si diferitele pudre naturale la smoothie-urile noastre si iata ca am inceput cu pudra de orz.

Iarba de orz (din care e facuta pudra) este plina de vitamine si minerale. Potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru, fosfor, zinc, beta caroten, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C si acid folic. Citisem ca iarba de orz are de 11 ori mai mult calciu decat laptele de vaca si de 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele si ca este bogata in toti cei noua amino acizi esentiali organismului. Deci motive suficiente sa incercam sa o introducem in alimentatie. Doar ca este destul de dificil sa cresti acasa orzul, asa ca pudra este solutia ideala.

Prima mea incercare cu pudra de orz a avut un succes U-R-I-A-S! Ma asteptam ca cei mici sa fie reticenti la culoarea verzuie, ca sa nu mai spun ca cel mic a baut pana acum doar smoothie simplu (banane + iaurt/lapte). Deci cu atat mai mare a fost pentru mine surpriza cand a cerut si el un pahar si amandoi le-au golit in timp record. Personal, mie mi-a placut mult gustul pudrei in sine – aveam putin emotii in privinta asta, mai ales ca eu nu prea sunt fan verdeturi! 🙂

Dupa cum vedeti in ilustratia de la inceputul postarii, am folosit urmatoarele ingrediente:

aproximativ 300 gr iaurt
2 lingurite pudra de orz (de aici)

1 banana
1 piersica

Decor: zmeura, fulgi de migdale, inca putina pudra de orz (dar si o feliuta de piersica si o frunza de busuioc)

 

Poate va intrebati la ce sa mai folositi pudra de orz si cum o mai puteti strecura in dieta voastra si a copiilor. Iata cateva idei:
– smoothie
– inghetate
– creme de prajituri (ca de exemplu: deserturi raw sau creme de branza pentru decorul brioselor; o combinatie grozava ar fi cu ciocolata si menta)
– budinci cu chia
– cheesecake

 

La final, va arat combinatiile de smoothie-uri pe care eu le fac adeseori si – implicit – ingredientele pe care le am mai mereu in casa .


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Challah – paine evreiasca pentru Anul Nou

De Craciun am neglijat un pic maiaua si in aceasta dimineata nu era inca revenita complet. In plus, ultima mea paine s-a mancat foarte repede si aveam nevoie rapid de o paine proaspata. Asa ca Citește mai mult…

Retete

Ciorba de legume, praz si ciuperci

Ingrediente 2-3 catei de usturoi 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 1/2 de telina mica aprox. 250 gr ciuperci 1 praz 2-3 linguri de bulion o lingurita de oregano 1 cana de paste marunte sare Citește mai mult…

Retete

Saratele cu maia, ulei de masline si oregano

Ma gandeam zilele trecute la descoperirile anului 2017 – de la aplicatii pe telefon si pana la mancare. Iar descoperirea produselor de pe mediteranea.ro este cu siguranta undeva in top. Chiar daca in acest an Citește mai mult…