Desi vremea s-a racit deja, acest sirop ramane la fel de util.

In zilele calduroase poate tine loc de limonada, iar in zilele reci este un adaos delicios pentru o ceasca de ceai fierbinte.

Iata cat de simplu se face.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ingrediente 

4 prune mari
aprox. 3 cm de radacina de ghimbir
300 ml apa
200 gr de miere

Puneti la fiert prunele taiate, cu samburii scosi, impreuna cu radacina de ghimbir.
Dupa ce a dat in clocot, lasati sa mai fiarba 5 minute, apoi luati de pe foc, acoperiti si lasati sa se raceasca pentru o jumatate de ora.

Strecurati siropul printr-o bucata de tifon si amestecati cu mierea.

Tineti sticla la frigider si folositi dupa gust. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Supa de peste cu lapte de cocos

Am doi copii care ar manca zi-lumina doar supa de pui cu taitei. Banuiesc (sper!) ca sunt multi la fel. De aceea incerc din cand in cand sa ies din zona de confort si sa Citește mai mult…

Uncategorized

5 produse “must-have” din trusa de machiaj a unei mame

  Dragile mele mame, va cred ca sunteti obosite. Si eu sunt, de obicei nu am timp la dispozitie pentru mine si consider o zi norocoasa cand pot sa imi fac toate tabieturile de dimineata Citește mai mult…

Uncategorized

Experiment cu sclipici – cum explicam copiilor de ce e important sa se spele pe maini +Concurs

Una din cele mai frecvente fraze pe care le rostesc zi de zi de cand sunt mama este: “Spala-te pe maini!”, cu variatiunile: “Te-ai spalat pe maini?”, “Sigur? Cu sapun?”, “Ia sa vad mainile”, si Citește mai mult…