De cand am vazut aceasta reteta am stiut ca trebuie sa o incerc. Cat o fi ea de pacatoasa, oricat ar fi baconul de periculos.
Sincer, dupa ce am facut aceasta sare am descoperit ca pofta mea de junk food este astamparata cu aceasta aroma. Si nu o fi ea cel mai sanatos lucru de pe planeta, dar tot e mai bun decat prajeala de carne dubioasa 🙂
Se prepara foarte simplu!
Eu am folosit
2-3 felii subtiri de bacon
50 gr de sare
o jumatate de lingurita boia
Am prajit baconul la foc rapid, pana cand a devenit crocant. L-am scos pe un prosop de hartie care sa absoarba din untura si l-am lasat asa pana s-a racit.
Apoi, impreuna cu 50 de gr de sare si boiaua l-am adaugat in robot si le-am macinat pana la compozitia din poze.
Eu l-am folosit pana acum pe oua ochiuri, pe cartofi la cuptor si pulpe de pui la cuptor. Merge grozav cu ele si sunt sigura ca voi descoperi multe alte combinatii! 🙂
daaaa, ce buna idee
Cata valabilitate are amestecul asta?
la mine a stat 2 luni in frigider, pana s-a terminat. nu am testat cat rezista altfel