salata-de-quinoa-si-dovleac-3

 

Am avut un dovleac mititel si pentru ca mi s-a parut prea mic pentru un desert (desi era uluitor de aromat!), am decis sa il „sacrific” intr-o salata. Zis si facut, mai ales ca vazusem undeva pe Pinterest ideea pentru o astfel de combinatie si stiam ca neaparat trebuie sa o incerc si eu.

 

salata-de-quinoa-si-dovleac-6

 

 

salata-de-quinoa-si-dovleac-2

Ingrediente

1 dovleac mic
3-4 frunze de salvie
sare si piper
ulei

1 ceasca de quinoa (eu cumpar de aici)
1 conserva de naut Sun Food
2-3  cepe verzi

 

Curatati dovleacul, taiati-l cubulete si puneti-l intr-un vas de yena sau o tava. Stropiti-l cu ulei, condimentati-l cu sare si piper si adaugati funzele de salvie. Coaceti-l in cuptor pana se rumeneste.

 

salata-de-quinoa-si-dovleac-5

Cat timp se coace dovleacul, puneti la fiert o ceasca de quinoa in 1+1/2 cesti de apa si fierbeti pana se gateste quinoa.
Goliti conserva de naut intr-o sita si spalati-o sub un jet de apa. Scurgeti-o bine si adaugati-o in bolul in care urmeaza sa pregatiti salata. Adaugati apoi quinoa fiarta, dovleacul copt si ceapa verde. Amestecati si potriviti la gust cu sare si piper.

Pofta buna! 🙂

 

salata-de-quinoa-si-dovleac-1

 


1 Comment

Studio Galati · 24/11/2016 la 15:15

Ce bine arata! Vreau si eu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Saratele cu maia, ulei de masline si oregano

Ma gandeam zilele trecute la descoperirile anului 2017 – de la aplicatii pe telefon si pana la mancare. Iar descoperirea produselor de pe mediteranea.ro este cu siguranta undeva in top. Chiar daca in acest an Citește mai mult…

Retete

Chec cu portocala si ciocolata

    Ingrediente 3 oua praf de sare 150 gr zahar 200 gr faina + 2 linguri 1 plic praf de copt sucul de la o portocala 3 linguri de cacao + 3 linguri apa Citește mai mult…

Retete

Crema dulce cu spirulina

Azi vreau sa va arat un preparat simplu, o idee de cum puteti si voi sa va adaugati in meniul zilnic super-alimente. Vreau sa va incurajez sa va folositi imaginatia cand va preparati gustari si Citește mai mult…