0
4

Salata de quinoa cu ceapa verde si migdale

064 
 Aceasta este reteta mea favorita pentru a prepara quinoa.

Pe langa faptul ca imi place la nebunie combinatia de arome, este atat de rapida si de simpla de facut incat e perfecta pentru zilele aglomerate sau fierbinti, cand aragazul trebuie pornit cat mai putin posibil.

Ingrediente
1 cana de quinoa
2 cani de apa
o jumatate de lingurita de sare
doi pumni de migdale
2-3 fire de ceapa verde
putin ulei

Clatiti bine quinoa.

Incingeti uleiul intr-o tigaie si turnati peste quinoa spalata si bine scursa. Lasati-o acolo pana incepe sa se simta mirosul dulceag de prajit. Stingeti atunci cu apa si adaugati sare.

Intre timp, incalziti o a doua tigaie si rumeniti usor migdalele – eu le-am prajit un pic mai tare pe alocuri, deh, bucatarie cu copil ce nu sta locului e la noi ;))

Cand quinoa a absorbit intreaga apa, mai amestecati si o despartiti eventual cu o furculita  – sa o infoiati putin. Apoi se amesteca migdalele si ceapa taiata rondele si gata mancarea! 😉

061

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Diana Cucean
    27/01/2013 at 20:13

    nu se fierbe quinoa?

  • Reply
    ama
    31/01/2013 at 13:17

    Ba da, fierbe, in cele doua cani de apa.

  • Reply
    Laura Tanase
    22/05/2014 at 18:15

    Foarte, foarte buna! Am gasit la Mega quinoa deja fiarta, bio, asa ca nu am mai folosit pic de ulei, doar am prajit migdalele si am adaugat quinoa, apoi ceapa. Dublu delicios! Mulltumesc

  • Reply
    ama
    29/05/2014 at 17:20

    Laura, ma bucur ca ti-a plact! Aceasta este una din retetele mele favorite, pe care o fac foarte des 🙂

  • Leave a Reply