0
6

Salata de primavara cu verdeturi si mozzarella


Asa o sa imi amintesc de aceasta primavara – cu aceasta farfurie de salata.




Am folosit:

o legatura ceapa verde
o legatura leurda
jumatate de ardei gras rosu
2 oua fierte tari
100 gr de mozzarella Bocconcino de la Lactitalia
ulei de masline



Nu am folosit nici un codiment ascuns si pretentios, doar putina sare si ulei de masline. Am lasat ca gustul puternica al verdeturilor aromate de primavara sa-si faca de cap si le-am indulcit doar cu consistenta oului si delicatetea cubuletelor de mozzarella.

Am tocat ceapa, am sarat-o si am stropit-o cu putin ulei de masline. Am adaugat apoi leurda si ardeiul gras. Am tocat cubulete ouale fierte din timp si mozzarella. Am amestecat bine totul si am servit cu paine neagra proaspat prajita.

Pe scurt, savoarea primaverii in farfurie!





You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    DiAnais
    17/04/2010 at 18:35

    Par din ce in ce mai interesante Lactitalia astea ale tale.Pacat ca nu se gasesc si aici. 🙂

  • Reply
    ama
    17/04/2010 at 18:42

    @DiAnais – eu sunt foarte incantata de ele 😀 si poate la urmatoarea ta vizita in zona asta o sa ai si tu ocazia sa le gusti 🙂

  • Reply
    Dee
    17/04/2010 at 21:46

    salut!:) observ timisoreanca sau poate n-am inteles bine 😀
    ok, poate parea stupida intrebarea mea… leurda gasesti in piata? n-am vazut si sincer n-am prea scotocit, ma ingrozeste adunatura de oameni. lactitalia banuiesc ca se gaseste prin supermarketuri, deci nu-i stres, observ ca sunt din zona, atunci produsele ar trebui sa fie proaspete:)
    felicitari pentru blog, love it:)

  • Reply
    ama
    18/04/2010 at 06:41

    @ Dee – in primul rand bine ai venit si multumesc 🙂

    in al doilea rand, trebuie sa fac o marturisire: leurda nu o iau din piata din Timisoara, ci mi-o trimite mama. Nu stiu daca se gaseste in piete la noi ca nici eu nu am insistat cu cautarile.
    lactitalia se gaseste in novatim (si metro).

    daca vrei poti sa vii si la degustare (branzeturi & vin) pe care o organizez impreuna cu echipa de la Menta si Usturoi duminica viitoare in restaurantul Bavaria – http://amainbucatarie.blogspot.com/2010/04/menta-si-usturoi-degustare-branzeturi.html

  • Reply
    Dee
    18/04/2010 at 11:20

    azi dimineata am fost harnica si am dat spargere in 700 😀 am gasit leurda si mi-au spus doamnele ca intr-o saptamana nu va mai fi. pana acum nu am mancat salata de leurda, asa ca am adaugat cate ceva salatei tale…nu m-am putut abtine sa las putine ingrediente. a iesit extraordinara:D cred ca o voi posta … sunt multe ingrediente, iar daca imi permiti iti voi cita blogul:)

    mi-a atras atentia din prima bannerul cu menta si usturoi, dar din pacate duminica viitoare putin probabil sa fiu prin zona, poate cu alta ocazie, vad ca sunteti pusi pe fapte mari:)

    fiind in 700, am cautat la kaufland lactitalia si am observat ca nu au, asa ca mi-am permis sa inlocuiesc mozzarella cu branza de burduf, ce mi-a iesit vei putea citi pe blogul meu.

  • Reply
    ama
    18/04/2010 at 20:15

    @dee – am vazut si reteta ta :)) sa stii ca si eu in general fac salatele mai asa cum ai descris tu. mai tot timpul pun un dressing de iaurt (pe care il amestec cu putin mujdei 😀 si/sau boia), morcovi, mere, seminte. In general ce am prin casa :))

    dar de data asta am fost un pic mai retinuta pentru ca imi era pofta de leurda si sa ii simt gustul din plin :))

    oricum minunata reteta ta 😉 numai citind-o mi-am si imaginat ce festin s-a lasat la tine 🙂

  • Leave a Reply