salata de cartofi noi

Ador cartofii noi! Abia astept sezonul lor si, cand in sfarsit apar in piete, doar asta as manca. Fierti pe aburi, in coaja, iar apoi combinati cu ce avem prin casa.
Astfel s-a nascut si aceasta salata, rapida si gustoasa, a disparut urgent din farfurii. As indrazni sa spun ca (aproape) tot farmecul sta in frunzulitele proaspete si aromate de oregano! 🙂

 

Ingrediente
4-5 cartofi noi potriviti
3 oua
2 rosii maricele
2 fire de ceapa verde
cateva crengute de oregano proaspat
ulei de masline din belsug 🙂
sare si piper proaspat macinat

 

salata de cartofi noi

Spalati bine cartofii cu un burete de sarma, taiati-i cubulete si puneti-i la fiert pe abur. Tot atunci puneti la fiert si ouale, sa aveti vreme sa se raceasca putin, sa le curatatati si sa le taiati.

Intr-un bol, puneti ceapa tocata marunt, ulei de masline si sare. Lasati sa stea putin, sa se aromeze bine si uleiul. Puneti peste si rosiile tocate, apoi cartofii si amestecati bine.
Asezati peste ouale taiate in sferturi si presarati cu oregano si piper. Daca simtiti nevoia, mai adaugati ulei de masline.

Pofta mare! 🙂