0
6 In Uncategorized

Rulada rustica cu dulceata de capsuni

Recunosc ca aceasta rulada nu este alegerea ideala pentru musafiri simandicosi sau daca vreti ca masa voastra sa arate perfect. Emana un aer rustic, sanatos, de unt si faina si aroma de capsuni, fiind mai degraba genul de dulce de servit in intimitatea familiei unde doar savoarea gustului sau bogat este suficienta si suplineste cu varf si indesat aspectul sfaramicios.

Intr-un vas amestecati bine 100 grame unt, 300 grame faina si esenta de vanilie. Adaugati apoi 150 de ml de lapte si obtineti un aluat moale si lipicios. Turnati acest aluat pe o planseta pudrata din abundenta cu faina si intindeti o foaie cat mai patrata cu putinta.


Intindeti peste ea dulceata de capsuni (cam 150 de grame) si rulati aluatul, lasand o margine fara dulceata pentru a-l folosi la inchidere.

Puneti rulata intr-o forma de cozonac unsa in prealabil cu putin unt si coaceti-o cam 50 minute in cuptorul gata incins. Se serveste calda, proaspat scoasa din cuptor! 😉

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Ina
    09/03/2010 at 21:25

    Salivez pe tastaura de numa… poate o stric!

  • Reply
    ama
    09/03/2010 at 21:33

    @Ina – si nu am vrea sa se intample una ca asta :)) dar sa stii ca eu numai cand vad pozele si imi amintesc cat a fost de buna imi vine sa ma duc acum in bucatarie sa mai fac o tura ;))

  • Reply
    Raluca Mateas
    09/03/2010 at 22:20

    Deci cum sa iti zic..dar mi-a trecut toata copilaria prin fata ochilor! Bunica mea facea ceva f similar, pe exact aceeasi idee si o ascundea de mine sa nu o termin..nu aveam rabdare nici sa se raceasca..

    As putea s-o rog sa faca, daca nu intru eu in actiune:))

    Super! Spor in continuare:)

  • Reply
    Sabina
    10/03/2010 at 07:22

    Arata extrem de bine …si tre sa fie si foarte gustoasa!!!

  • Reply
    Miha
    10/03/2010 at 17:31

    Arata delicios!
    Te asteapta cateva premii pe blogul meu;;)!

  • Reply
    ama
    11/03/2010 at 20:55

    @Raluca – eu zic sa intri tu in actiune ;)) e mai sigur 🙂

    @Sabina – e de 1000 ori mai gustoasa decat aratoasa 😉

    @ Miha – iti multumesc mult de tot! 🙂

  • Leave a Reply