0
3 In Uncategorized

Rotolo di ricotta e spinaci

020 

Cu o mica pauza cat sa ne tragem sufletul in weekend, echipa de bloggeri participanta la provocarea Bucatarul Curajos va dezvaluie azi a doua provocare a luni – Rotolo di ricotta e spinaci,
 o reteta de pe blogul Delicious Flavours (unde veti si gasi in urmatoarele zile o prezentare a tuturor versiunilor acestei retete).

Ingrediente

Pentru aluat
200 gr faina
2 oua
apa
un praf de sare

Ingrediente umplutura:
500 gr ricotta
200 gr spanac
1 ou
50 gr parmezan
50 gr unt
1 ceapa mica
busuioc
nucsoara
sare si piper

Sosul
sos de ardei si rosii (reteta aici)

Am inceput prin pregatirea aluatului, ca la taitei: am framantat faina cu ouale si putina apa, cat sa am un aluat elastic si care se poate intinde fara sa fie lipicios.

Am amestecat ricotta cu oul, parmezanul si condimentele si la final am adaugat la umplutura ceapa calita in unt si spanacul scurs bine.

Am intins aluatul intr-o foaie de grosime medie, am intins umplutura lasand marginile libere si l-am rulat, inchizand bine la capete sa nu se scurga din umplutura.
Aceasta rulada am pus-o intr-un prosop pe care l-am spalat cu o zi inainte in otet, am legat-o la capete si am pus-o intr-o oala cu apa clocotita pentru aproximativ 35-40 de minute.

Rotolo di ricotta e spinaci 

Sa fi fost insa si 55 de minute, pentru ca, asa cum se intampla adesea la case cu copii mici, programul meu a fost dat peste cap de o schimbare in ora de somn a Nataliei. Asa ca, pentru a nu rata intreaga reteta, am renuntat la sosul cu parmezan & unt al Angelei si am ales sa scot repede un borcan din deliciosul meu sos de rosii si ardei pe care l-am pus in aceasta vara (gasiti reteta in linkul din lista de ingrediente).
Asa ca, am scos rulada din prosop, am taiat-o in bucati mai groase (cam cat un lat de palma, le-am pus intr-un vas termorezistent, am turnat sosul din borcan, am presarat peste parmezan si am dat la cuptor pentru alte 20 de minute.

Si a iesit o minunatie de reteta, care parea incredibil de complicata cand m-am apucat de ea. Ne sperie noul, ceea ce nu am mai facut (sa fierb pranzul in prosop :)), dar acum, dupa ce am facut o data reteta, mi se pare atat de simpla si rapida incat sigur o voi reface in curand!

Pofta buna!

 Rotolo di ricotta e spinaci

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Micky Apostu
    25/02/2013 at 15:47

    Foarte frumos ti-a iesit!

  • Reply
    Retete Savuroase
    26/02/2013 at 16:46

    Foarte bine arata si cred ca e foarte gustoasa.

  • Reply
    ama
    27/02/2013 at 08:38

    multumesc 😉

  • Leave a Reply