Luna trecuta, la provocarea Bucatar Curajos, am primit tema sa pregatim un risotto. M-am pregatit, am luat orezul, dar apoi, in valtoarea zilelor de primavara, in care am stat cam mult pe afara, nu am mai apucat sa fac reteta.
Dar iata, cu o intarziere (cred!) istorica, vin si eu cu varianta mea.

Ingrediente 
200 gr orez arborio
40 gr unt
1 lingura de ulei
3-4 cepe verzi (fara partea verde)
50 gr leurda
1 catel de usturoi
1 litru de supa
50 ml vin
30 gr parmezan
10-15 creveti

Mai intai am pus intr-o tigaie cu diametru mare (pentru o mai buna evaporare) uleiul si am calit foarte putin ceapa si usturoiul (tocate marunt). Am adaugat peste orezul si am calit usor, pana cand bobul de orez a devenit opac si a inceput sa raspandeasca un miros dulceag.
Atunci am stins cu vin si am inceput sa adaug, polonic cu polonic supa. De asemenea, tot acum am adaugat si crevetii.

Este important de acum sa adaugati supa incet. In primul rand, trebuie sa o incalziti putin si lasati oala langa cea de orez. Puneti cate un polonic si amestecati ocazional in orez. Adaugati urmatorul polonic de supa doar dupa ce s-a absorbit cel dinainte.

Cand orezul este fiert, adaugati leurda taiata, untul si parmezanul. Amestecati pana compozitia se leaga, untul si parmezanul se topesc si serviti imediat! 🙂