0
13 In Uncategorized

Pulpe de pui cu usturoi si lamaie

Ingrediente:

pulpe de pui
sucul de la o lamaie
2-3 catei de usturoi dati prin razatoarea fina
2 lingurite cimbru uscat
2-3 linguri ulei de masline
1 lingurita sare
1 lingurita piper

Aceasta reteta este considerata una specifica bucatariei americane, dar, desi multi ar fi reticenti la a imbaia carnea in lamaie, aceasta reteta amesteca in cantitati ideale gustul acrisor al lamailor cu aroma puternica a cimbrului si usturoiului.

Intr-un bol amestecati bine sucul de la lamaie, uleiul, cimbrul, usturoiul, sara si piperul.
Lasati carnea de pui sa stea putin in acest amestec pentru a patrunde aroma. Apoi scotand cu grija puiul (pentru a nu lasa sa se scurga de pe el pretioasa potiune), aranjati-l in tava si dati-l la cuptor.

Veti obtine un pui crocant si aromat, care merge cu mai multe tipuri de garnituri. Eu l-am servit cu cartofi nemtesti cu mazare.

You Might Also Like

13 Comments

  • Reply
    bucatar maniac
    22/03/2009 at 11:33

    merita incercata

  • Reply
    richie
    22/03/2009 at 14:57

    stii emoticonul ala cu gura apa? na ala ti l-as pune aici

  • Reply
    ama
    23/03/2009 at 06:03

    @bucatar maniac – cu siguranta 😀

    @richie – si cand te gandesti ca tu esti suficient de aproape sa fii invitat la masa 😛

  • Reply
    Vicky
    08/04/2009 at 13:56

    Arata suer, trebuie sa o incerc, cand am putin tmp liber.

  • Reply
    ama
    09/04/2009 at 07:39

    @vicky – mersi 🙂 nu o sa regreti daca incerci

  • Reply
    Anonim
    18/04/2009 at 11:52

    eu nu mananc miel si am incercat reteta e buna nu stiu timpul de coacere la cuptor. Astept sa il pun la cuptor. PASTE FERICIT!

  • Reply
    ama
    19/04/2009 at 07:27

    @ Anonimule – Paste fericit si tie!
    Nu prea pot da un timp de cat se tine la cuptor, in general cam 45 de minute. Dar depinde foarte mult de cuptor!

  • Reply
    invatacel
    23/04/2009 at 11:52

    Am gatit dupa aceasta reteta pentru masa de Paste. Ne-a placut mult, cu siguranta o voi repeta.

    Multumesc frumos si felicitari pentru blog!

  • Reply
    ama
    24/04/2009 at 08:58

    @Invatacel – multumesc mult si ma bucur ca ti-a placut reteta!

  • Reply
    Pop Georgeta
    15/01/2010 at 07:11

    O mare rugaminte!!! Reteta de cartofi nemtesi cu mazare este postata si nu o gasesc eu??, daca nu, te rog mult sa o afisezi, tot ce e cu mazare pentru mine e un desfat. :))) Ai un blog minunat si ispititor… Geta

  • Reply
    ama
    15/01/2010 at 07:51

    @Georgeta – nu e publicata, dar e tare simpla: am folosit cartofi fierti la aburi, mazare fiarta, patrunjel, sare si uns cu putin ulei de masline 🙂

  • Reply
    Pop Georgeta
    15/01/2010 at 09:15

    Geta- multumesc mult!!! Un weekend minunat.

  • Reply
    ama
    15/01/2010 at 09:20

    multumesc mult! la fel iti doresc!

  • Lasă un răspuns la Vicky Cancel Reply