0
7 In Uncategorized

Pui marocan

Ingrediente:

6-7 morcovi potriviti
2 cepe tocate marunt
1,5 kg carne de pui (aripioare, pulpe etc)
1/2 cana stafide
1/2 cana caise uscate
1 cana de supa de pui
1/4 cana pasta tomate
2 linguri de faina
2 linguri zeama de lamaie
2 catei de usturoi
1 lingurita ghimbir
1 lingurita scortisoara

cous-cous


Secretul puiului marocan este timpul foarte lung de fierbere a tuturor ingredientelor pentru a se patrunde cat mai bine de arome.

Incepeti prin a cali ceapa si morcovii; adaugati peste carnea de pui.
Intr-un vas amestecati toate celelalte ingrediente si stingeti carnea cu ele. Acoperiti si lasati la fiert 2 (chiar si 3 ore).

La baza reteta prevede un timp de gatit de 6-7 ore. Asta se aplica insa daca sunteti suficient de norocosi sa gatiti o gaina veritabila de casa, a carei carne permite o fierbere indelungata. Din pacate, in cazul daca ati cumparat puiul din magazin, daca fierbeti prea mult riscati sa se desprinda carnea de pe oase.

Se serveste cu cous-cous si cu muraturi.

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    Melianda
    20/02/2009 at 13:29

    yammyyyyyyy cat de apetisant arata..sosul de rosii se pune la sfarsit cumva?

  • Reply
    Oana
    20/02/2009 at 19:54

    Unde ai găsit să cumperi cous-cous?

  • Reply
    adriana
    20/02/2009 at 21:36

    mi-ai facut pofta…il voi pregati si eu maine

  • Reply
    ama
    21/02/2009 at 08:40

    @Melianda – pasta de tomate se pune de la inceput, sa fiarba toate impreuna cat mai mult timp 🙂

  • Reply
    ama
    21/02/2009 at 08:41

    @Oana – cous-cous se gaseste cam in orice supermarket. Eu una il cumpar din Billa (Girocului).

  • Reply
    ama
    21/02/2009 at 08:42

    @Adriana – sper sa iti iasa delicios 🙂

  • Reply
    len.ro
    23/02/2009 at 19:07

    Arata foarte bine, mi s-a facut pofta de mancare de lamai 🙂

  • Leave a Reply