0
4 In Uncategorized

Pui in sos dulce de portocale

Luati un piept de pui si taiati-l cubulete. Treceti carnea printr-un ou batut. Apoi tavaliti cuburile de carne intr-un amestec facut din 1/4 cana de faina, sare si piper. Prajiti carnea in ulei incins si lasati-o la scurs pe servete de bucatarie.

Intr-un bol amestecati o ceapa taiata marunt (in mod ideal ar trebui sa fie verde :)), cu o lingurita de ghimbir, 2 catei de usturoi tocati marunt si o lingurita de otet de vin.
Puneti amestecul la calit intr-o tigaie si stingeti cu sucul stors de la 2-3 portocale si 2-3 linguri de sos de soia.


Adaugati apoi fie 3-4 linguri de zahar, fie (cum am procedat eu) un pic de sirop de portocale pe care l-am facut cu cateva saptamani in urma.
La final, amestecati in 1/4 cana de apa o lingura de amidon alimentar si turnati peste sos. Amestecati pana se ingroasa si apoi adaugati bucatile de carne.

Se serveste cu orez.

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    kity
    24/01/2010 at 19:01

    arata foarte apetisant!felicitari pentru un asa blog superb!!

  • Reply
    ama
    25/01/2010 at 07:19

    Multumesc mult de tot Kity 🙂

  • Reply
    Sylvia
    28/01/2010 at 11:24

    Extraordinar arata si pare delicios! Ce poze minunatii faci, esti o artista, felicitari din inima !

  • Reply
    ama
    29/01/2010 at 22:33

    @Multumesc mult Sylvia draga! 🙂

  • Leave a Reply