Aeasta reteta este incredibila. Nu mi-a venit sa cred cat este de delicioasa si aromata. Multumesc astfel celor de la Good Food Romania pentru ca mi-au fost inspiratie (reteta e in numarul de iunie 2009).
Asadar, despre ce este vorba? Despre un piept de pui tavalit in nuca de cocos, prajit intr-o crusta crocanta si servit pe o salata de castraveti, ceapa rosie si morcovi.

Ingrediente:

1 albus batut
2 bucati de piept de pui (pacatoasa de mine am lasat si pielita)
4-5 linguri de nuca de cocos
1 castravete mare
1 ceapa rosie
2 morcovi
sare, piper, otet, ulei

Se incinge bine cuptorul si se unge tava cu ulei.

Se bate albusul de ou si se condimenteaza (sare si piper). Se trece pieptul de pui prin ou si apoi prin nuca de cocos. Se aseaza pieptul de pui in tava si se da la cuptor. Cand s-a rumenit pe o parte, se intoarce.


Se taie castravetele feliute si se lasa sa scurga zeama pe un prosop de bucatarie.

Se taie ceapa si morcovii si se sareaza. Se amesteca cu castravetii si se asezoneaza dupa gust.


Cand puiul s-a rumenit si s-a patruns, scoateti pieptul si asezati-l peste salata. Puteti sa mai adaugati verdeata.