Reteta aceasta am gasit-o aici, dar dupa ce am mai citit despre reteta la baza ea are „mici” modificari. Daca sunteti curiosi despre reteta originala puteti citi aici mai multe despre ea, pana una alta eu va prezint aceasta varianta incredibil de gustoasa!
Ingrediente
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
2 conserve de rosii fara pielita
3 linguri generoase de mascarpone de la Lactitalia
o mana de busuioc proaspat
pulpe de pui
ulei
sare
Pulpele de pui se sareaza si se prajesc in ulei pana se rumenesc frumos.
In alta tigaie caliti ceapa si usturoiul, iar dupa ce s-au inmuiat adaugati rosiile si mai lasati sa fiarba putin.
Adaugati 3 linguri mari de mascarpone de la Lactitalia – va sfatuiesc sa cautati acel mascarpone care este facut intr-adevar din lapte de vacuta si care este foarte gras (nu are sens sa va chinuiti cu mascarpone din ulei vegetal ;)).
Dizolvati mascarpone in sos si adaugati busuiocul rupt doar cu mana.
Cand s-a prajit puiul il asezati intr-un vas yena (sau tava adanca) si turnati peste el sosul de rosii si mascarpone.
Dati vasul la cuptor pana se rumeneste usor – cam 30-40 de minute.
Eu l-am servit cu taitei lati si a fost o nebunie datorita sosului incredibil de aromat si cremos.
Ce ispita! Intotdeauna imi plac retetele italiene 🙂
Arata super si e foarte usor de preparat..am sa-l incerc si eu cu sigurantza..
Una delizia voglio provarla anche a casa mia, ciao e grazie
ma bucur ca va place reteta 😉 si mie mi-=a placut in mod deosebit varianta asta, desi am decis sa o incerc si pe cea originala 😀
Draga Ama vreu sa te felicit pentru retetele minunate care le faci, am descoperit pe blogul tau o gramada re retete care trebuie neaparat sa lepun in practica.
O combinatie perfecta.Arata…. YUUUMYY
O idee buna, am sa incerc si eu cu siguranta!
@Naty – multumesc! si sper sa iti placa multe dintre ele 🙂
@hapleablog – da, si mie mi-a placut mult ideea de a le combina 🙂
@Irina – sa o incerci ca e absolut delicioasa si sosul este incredibil de cremos 😉
Arata delicious!
Multumesc Florentina 🙂
fac si eu! numai privind pozele iti ''lasa gura apa''!
sa incerci cu toata increderea! e delicios 🙂
E fenomenala reteta. Nota 11. Toata familia a fost incantata de reteta, chiar daca in loc de mascarpone am folosit crema de branza.
@Anita ma bucur nespus ca v-a placut reteta 🙂