Azi nu am sa va prezint vreo prajitura cu pretentii, ci una dezarmant de simpla. Totusi, pentru iubitorii macului – printre care ma numar si eu, aceasta prajitura poate insemna o descoperire de o savoare si delicatete deosebita.

Ingrediente:

300 grame de faina
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
un praf de sare
2 oua
vanilie
8 linguri de unt
200 grame de zahar
100 grame de smantana
150-170 de grame de mac

Frecati bine zaharul cu untul pana obtineti o pasta omogena. Adaugati atunci esenta de vanilie si incorporati ouale unul cate unul.

Cand au fost integrate si ouale in pasta, adaugati faina in ploaie, praful de copt si bicarbonatul si la final smantana lingura cu lingura, amestecand in continuu.

Cand s-a definitivat aluatul adaugati si macul si amestecati bine.

Turnati aluatul intr-o forma (puteti in forma rotunda sau de chec, nu conteaza!) unsa in prealabil cu putin unt si dati la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc este uscata.

Eu am servit prajitura cu pasta de mango si mere cumparata dintr-un magazin de produse bio.