0
5 In Uncategorized

Prajitura simpla cu mac

Azi nu am sa va prezint vreo prajitura cu pretentii, ci una dezarmant de simpla. Totusi, pentru iubitorii macului – printre care ma numar si eu, aceasta prajitura poate insemna o descoperire de o savoare si delicatete deosebita.

Ingrediente:

300 grame de faina
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
un praf de sare
2 oua
vanilie
8 linguri de unt
200 grame de zahar
100 grame de smantana
150-170 de grame de mac

Frecati bine zaharul cu untul pana obtineti o pasta omogena. Adaugati atunci esenta de vanilie si incorporati ouale unul cate unul.

Cand au fost integrate si ouale in pasta, adaugati faina in ploaie, praful de copt si bicarbonatul si la final smantana lingura cu lingura, amestecand in continuu.

Cand s-a definitivat aluatul adaugati si macul si amestecati bine.

Turnati aluatul intr-o forma (puteti in forma rotunda sau de chec, nu conteaza!) unsa in prealabil cu putin unt si dati la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc este uscata.

Eu am servit prajitura cu pasta de mango si mere cumparata dintr-un magazin de produse bio.




You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    ISABELA
    08/06/2010 at 07:52

    suuuper, eu iubesc macul in orice combinatie 😛

  • Reply
    ama
    09/06/2010 at 05:15

    @Isabela – atunci sigur o sa iubesti prajiturica asta 🙂

  • Reply
    Emily
    02/11/2011 at 20:29

    arata mai mult decat minunat! imi plac toate prajiturile cu mac, dar asta e parca si mai frumoasa :*

  • Reply
    Lore
    22/03/2013 at 09:29

    Ai folosit smantana lichida sau normala?

  • Reply
    ama
    25/03/2013 at 08:41

    normala 🙂

  • Leave a Reply