Prunele au fost fructele-vedeta ale acestui inceput de toamna la noi in bucatarie. Si ca orice fruct cumparat in cantitati mari, mai raman cateva bucatele mai amarate si mai moi, pe care nu le vrea nimeni si care sunt perfecte pentru deserturi aromate.
Si astfel s-a nascut aceasta prajitura, incropita intr-o dimineata lenesa de duminica. Da, da, atat de usor se face! 🙂


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ingrediente
100 gr unt
200 gr zahar
3 oua
esenta de rom
100 ml smantana
270 gr faina
 1 lingurita praf de copt
un praf de sare

aprox 500 gr prune
1 lingura zahar
2 lingurite scortisoara
o mana de merisoare

Am batut bine untul cu zaharul, apoi am adaugat pe rand ouale, romul, smantana, amestecand bine dupa fiecare cu mixerul. La final am integrat treptat si faina amestecata cu praful de copt si sarea (*amestecati doar cat omogenizati aluatul, praful de copt nu se simte prea bine daca il amestecati energic cu mixerul). 

Aluatul l-am turnat intr-o tava rotunda (cu diametrul de 24 cm), tapetata cu hartie de copt.

 Prunele le-am taiat pe jumatate, le-am pudrat cu zahar si scortisoara si le-am invartit putin in vas sa se acopere bine de arome. 
Apoi le-am asezat cu fata in jos pe aluat, astfel incat am acoperit intreaga suprafata a aluatului. La final am presarat si cateva merisoare in locurile libere de aluat. 
Prajitura astfel pregatita a stat la cuptor cam o ora, pana s-a copt si s-a rumenit bine si in mijloc.